Siber saldırı haberlerinin son dönemde en çok kripto para şirketlerine yönelik olduğunu duyuyoruz. Geçen hafta büyük bir ‘hack’ olayı dünyada ses getirdi. Poly Network adlı merkeziyetsiz finans platformu, uğradığı siber saldırı sonucu 611 milyon dolara karşılık gelen kripto varlıklarını kaptırdığını açıkladı. Bu açıklamadan iki gün sonra da eşine az rastlanır bir haber düştü ajanslara. Kendisini “Beyaz Şapka” olarak tanımlayan hacker, bu saldırıyı tamamen eğlence amaçlı olarak yaptığını ve aldığı paraları iade edeceğini duyurdu. Önce işin bir kurgu ve PR çalışması olabileceği düşünüldü. Fakat ertesi gün 238 milyon dolar ardından da 340 milyon dolarlık kripto varlıkların Poly Network’e geri yollandığını okuduk. Bu iyi niyet gösterisi karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen şirket yönetimi, kalan 33 milyon dolar bakiye için aceleci olmadığını hatta yasal yollara başvurmayacağını duyurdu. Poly Network ayrıca Beyaz Şapka’ya 500 bin dolar para ödülünün yanı sıra şirketin Baş Güvenlik Danışmanı olarak yüksek maaşlı bir pozisyon teklif etti. Beyaz Şapka’nın minik para ödülünü memnuniyetle kabul ettiği ancak iş teklifini reddettiği açıklandı. Muhtemelen ‘Beyaz Şapka’nın bu macerası beyazperdede film de olacak.
27.08.2021 04:30
Kripto paralarınızı korumak için kaç bodyguard lazım?
Dijital dünyada iş yapmanın sayısız avantajı var. Fakat yeni nesil korsanların cirit attığı bu alemde en önemli gider kalemi güvenlik. Çünkü her hacker ‘Beyaz Şapka’ kadar iyi niyetli olmayabilir
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült
* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.
‘Konuşan ayıcık’ evdeki veri casusu olabilir mi?
04 Temmuz 2025
Sepete ürünü ekledin artık seni takibe aldık
27 Haziran 2025
Bu gözlük bizi izlemiyor! (12 yıl sonra güncellendi)
20 Haziran 2025
Gelecek ‘geliyor’ ama biraz pahalıya geliyor!
13 Haziran 2025
Tamam hep ‘online’ım ama neden diye bi sor!
Tüm Yazıları 06 Haziran 2025