Teknolojinin toplumsal etkilerini gözlemlemek için kullandığım referanslardan biri (aynı teknolojinin köküne kibrit suyu ektiği) dergi kapakları. Bu yazıya niyetlendiğimde belge arşivimdeki Time başlıklarını taradım. Onlar bile yaşadığımız süreci ve dönüşümü özetlemeye tek başına yeterli geldi.
06.12.2024 04:30
Beyin çürüten Bilgi Çağı
2024 yılının sözcüğü seçilen “beyin çürümesi”, insanlığı bilgi çağına taşıma iddiasıyla inşa edilen enformasyon otoyolunun onu bilgiden alabildiğine uzaklaştırdığı rotayı özetliyor
A+
Yazı Boyutunu Büyüt
A-
Yazı Boyutunu Küçült
* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.
Yapay zeka çağının en gözde mesleği: İnşaat işçiliği
05 Aralık 2025
“Türk Tipi” vatandaşlık maaşı
28 Kasım 2025
Üstün insan arayışında tehlikeli bir kumar
21 Kasım 2025
Doğal afetler için dijital araçlar
14 Kasım 2025
İşsizlik sarmalı kördüğüme dönüşüyor
Tüm Yazıları
07 Kasım 2025