20 Nisan 2024, Cumartesi
25.02.2022 04:30

Otomotiv sektörü martta seçime gidiyor

Otomotivin çatı kuruluşlarında martta seçim heyecanı yaşanacak. ODD’de Ali Bilaloğlu bayrağı devredecek. Ali Haydar Bozkurt’un yeni başkan olması bekleniyor

Otomotiv sektörünün çatı kuruluşları mart ayında başkanlık seçimi heyecanı yaşayacak. Önümüzdeki ay 44 uluslararası markayı temsil eden 27 üyeli Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin (ODD), 35. Genel Kurulu düzenlenecek. Genel kurulda ODD’nin yeni başkanı seçilecek. Doğuş Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Ali Bilaloğlu, bayrağı yeni bir isme devredecek. 2018’den bu yana ODD Başkanı olan Bilaloğlu, iki dönem sonrasında görevini bırakacak. ODD’de geleneğe göre bir sonraki başkan, başkan yardımcısı oluyor. Seçimlere de tek liste ile giriliyor. Buna göre, Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış CEO’su Ali Haydar Bozkurt’un ODD’nin yeni Başkanı olması bekleniyor. Ayrıca Denetleme Kurulu ile komitelerde yer alacak yöneticiler belli olacak. Başkanlığın iki dönem yani 4 yıl ile sınırlanması kararı, geçen yıl alınmıştı. Eskiden başkanlık koltuğunda 8 yıl oturan yöneticilerin olduğunu hatırlatalım.

Ali Haydar Bozkurt

OSD’de de seçim var

Ali Haydar Bozkurt’un döneminde otomotiv sektörünün en önemli gündem maddeleri yine dünya örneklerinin çok uzağında kalan vergi sistemi, hibrit teşviğinin genişletilmesi ve elektrifikasyon süreci olacak. Önümüzdeki yıl ODD’ye 45’inci marka da katılacak. 2023’ün ilk çeyreğinde elektrikli SUV modelini satışa çıkaracak olan Togg, ODD’ye katılacak.

Mart’ta bir başka genel kurul 13 üyesi olan Otomotiv Sanayi Derneği’nde (OSD) gerçekleştirilecek. 47’ncisi düzenlenecek OSD Genel Kurulu’nda, 2018’de bu yana OSD Başkanı olan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün’ün yeniden aday olarak seçilmesi bekleniyor. Görüldüğü gibi Mart’ta lokomotif sektör hareketli günler geçirecek. 

Haydar Yenigün