Back to the Future (Geleceğe Dönüş) serisiyle Hollywood’un gişe makinelerinden birine dönüşen ve genelde büyük bütçeli filmlerle yönetmenlik kariyerine devam eden Robert Zemeckis’in 1994 yılında yolu Tom Hanks’le kesişti. Gişede ve ödüllerde büyük başarı kazanan ve sinema tarihinin unutulmaz karakterlerinden birine dönüşen, filmle aynı adı taşıyan Forrest Gump’ı izlediyseniz, unutmanız zaten mümkün değil. Hem Zemeckis’e, hem Hanks’e büyük bir başarı getiren filmden sonra iki isim, dört filmde daha bir araya geldi. Cast Away (Yeni Hayat), Polar Express, Pinokyo (Disney+’ta var) ve yazının konusu olan Here. Forrest Gump’tan Here’a gelen sadece bu iki isim değil; oyuncu Robin Wright, müzisyen Alan Silvestri ve senarist Eric Roth, 31 yıl sonra aynı filmde buluşuyor.
30.05.2025 04:30
Tek bir salon onlarca hayat
Tom Hanks ve yönetmen Robert Zemeckis’in 30 yılı aşan işbirliğinin sondan bir önceki filmi Here (Burada), TOD’da yayında. Filmle eşzamanlı çıkan grafik roman da kitapçılarda
A+
Yazı Boyutunu Büyüt
A-
Yazı Boyutunu Küçült
* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.
Derinlerden su yüzüne
23 Mayıs 2025
Bu mutfakta göçmenler var
09 Mayıs 2025
Bir beyaz Türk, Macit Bey
02 Mayıs 2025
İstanbul’a ucu yanık bir mektup
Tüm Yazıları
18 Nisan 2025