Düşünün; bir sabah uyanıyorsunuz ve dünyanın en saygın kurumlarından biri, en prestijli dergilerden birinde yayımlanmış bir makaleyle karşınıza çıkıyor: “Aşılar otizme yol açıyor.”
26.09.2025 04:30
Aşı ve otizm: Bir yanılgının hikayesi
1998’de yayımlanan tek bir makale, milyonlarca aileyi yıllardır süren bir yanılgıya sürükledi. “Aşılar otizme yol açıyor” safsatası, bilimsel verilerle çürütülmesine rağmen nasıl ayakta kaldı, bu yanlış bilgi salgınına karşı ne yapılmalı?
A+
Yazı Boyutunu Büyüt
A-
Yazı Boyutunu Küçült
* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.
Türkiye’nin önündeki üçlü fırtına
05 Aralık 2025
Parasosyal: Modern yalnızlığın yeni adı
28 Kasım 2025
Türkiye’de öğretmen olmak: OECD raporu ne diyor?
21 Kasım 2025
Allah fındığı vermiş yemesini bilmiyoruz!
14 Kasım 2025
New York’ta güler yüzlü bir sosyalizm
Tüm Yazıları
07 Kasım 2025