05 Aralık 2025, Cuma
16.08.2024 04:53

Altınları spor yapan demokrasiler topluyor

Vatandaşlarının spor yapmasını sağlayan ülkeler madalya yarışında da ipi göğüsledi: İlk 16’nın 14’ü yüksek gelirli demokrasiler. Kazanan ülkeler vatandaşlarına iyi eğitim ve sağlık hizmeti de sunuyor
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Geçen gece Paris Olimpiyatları’nda bir Hırvat ile bir Ukraynalı kadın tenisçinin maçındaydım. Oyunun hararetli bir anında tribünlerden “Léon!” tezahüratlarının yükselmesiyle birlikte Hırvat oyuncu servis atmaktan vazgeçip beklemeye başladı. Çok sayıda Fransız seyirci önlerinde oynanan tenis maçını bırakıp telefonlarından yüzme yarışı izlemeye başlamıştı. Fransız yüzücü Léon Marchand’ın bir altın madalya daha kazanması için tezahürat yapıyorlardı.

* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.

Simon Kuper
Simon Kuper