05 Aralık 2025, Cuma
05.01.2024 04:30

Dünyamıza neler oluyor?

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ve Gazze savaşının sonuçları küresel. En cahil argümanlardan biri, Hamas’ın ya da İsrail’in başka seçeneği olmadığı iddiası. “Tom, bunların sırası değil” diyenleri duyunca çıldırıyorum
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

1995’ten beri The New York Times dış haberler yazarıyım. Aldığım en önemli ve kalıcı derslerden biri şu oldu: İyi ve kötü zamanlar vardır ve bunların iyi mi kötü mü olacağı büyük aktörlerin büyük tercihlerine göre belirlenir.

* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.

Thomas L. Friedman
Thomas L. Friedman