18 Nisan 2024, Perşembe
10.03.2023 04:30

Polisiyede yeni bir kadın kahraman

Camilla Lackberg ve Henrik Fexeus tarafından yazılan ve okuru kanlı bir maceraya çağıran Şifre iki zeki insanın kaleme aldığı bir düet

Şu acı ve karamsarlık dolu zamanlarda Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü idrak ettik. Çok da iyi ettik. Fakat her zamanki gibi, en az günü kutlamak için toplananlar kadar polis vardı meydanlarda. Günün anlam ve öneminden dolayı olsa gerek, Çevik Kuvvet polisleri arasında kadınların sayısı normaldekinden fazlaydı. Kadın polis memurlarının 8 Mart kutlamalarında ne düşündüğünü hep merak etmişimdir. O akşam evlerine döndüklerinde kendilerini nasıl hissediyorlar acaba? Hele manzara böyleyken. İşte iyi bir hikaye konusu.
Tam da bugünlerde, yeni bir kadın polis karakteriyle tanıştım: İsveçli Camilla Lackberg’in Henrik Fexeus ile beraber yazdığı Şifre romanındaki Mina Dabiri... Fexeus’un adını daha önce duymamıştım. Sizin de duyduğunuzu sanmam; kendisi memleketinde beden dili ve zihin okuma teknikleri üzerine kitaplarıyla biliniyor. Haliyle, Lackberg ile psikolojik gerilim yazmak için ideal bir çift olmuşlar.