29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
31.12.2023 11:00

2023’ün en ilham verici iş birlikleri

Güzellik dünyası ünlü isimler ve moda sektörüyle iş birliği yapmayı çok sever. Ancak bazı projeler yaratıcılık, etki ve trend öncülüğü anlamında onlarcası arasından öne çıkıyor. Yılın fark yaratan dört iş birliğini seçtik

Lancôme ve Louvre Müzesi

Lancôme ve Louvre Müzesi’ni buluşturan Beauty Is a Living Art (Güzellik Yaşayan Bir Sanat) iş birliği, tarih, sanat ve zamansız güzellik algısını modern ürünlerle buluşturabilme açısından bir ders niteliğindeydi. İş birliği ile Louvre’da sergilenen dokuz mitolojik figür ve tanrıça ‘influencer’ olarak hazır bulundu!

Kampanya için, Lancôme’un marka elçileri Amanda Seyfried, Zendaya, He Kong ve Aya Nakamura da kendilerine en yakın buldukları mitolojik figürlerle poz verdi.

 

Markanın global kreatif direktörü Lisa Eldridge’in müzedeki heykellerden aldığı ilhamla ortaya heykellerin mermer dokularını taşıyan ambalajlara sahip, sınırlı sayıda üretilen bir far paleti ve dört farklı ruj çıktı.

Lancóme Advanced Gènifique ambalajı bu projeye özel yorumlandı.

 

Bu iş birliğinin en önemli yönü, bize kendimizi iyi hissettirmeyen demode güzellik standartlarının yerini adım adım bireyselliğe ve çok çeşitliliğe bıraktığı bugünlerde güzelliğin cesaret, biriciklik ve içsel güçten geldiğine dikkat çekmek oldu.

Rhode Skin ve Krispy Kreme

Hailey Bieber, en etkili global güzellik influencer’larından. Sedefli tırnaklarıyla manikür lugatına glazed donut nails tabirini katan Bieber, 2022’de Rhode Skin’i lanse etti.

Krispy Kreme ilhamlı dudak ürünü.

 

Cilt ve dudak bakımında da parlak donut etkisini sahiplenen Rhode Skin, en nihayetinde ünlü donut markası Krispy Kreme ile yaratıcı bir ortaklığa imza attı. Bu iş birliği için 28 Ağustos haftası, Krispy Kreme meşhur strawberry glazed donut’ını yeniden satışa çıkarırken, Rhode Skin de çok sevilen peptitli dudak bakımını çilek aromasıyla bir araya getirdi.

Origins ve Erewhon

Türkiye’de de satışta olan bakım markası Origins, formülasyonunda ginseng, mantar, badem, yulaf gibi bitkilere yer vermesiyle tanınıyor. Los Angeles’ta 10 mağazası olan Erewhon ise sağlıklı yaşam alışverişinde dünyada ün salmış bir market zinciri.

Dönemsel olarak çıkardığı meyve sebze suları ve smoothie’leri ile de bilinen Erewhon, geçen yaz, Origins ile ilginç bir iş birliği yaptı. Origins’in gücünü reishi, tremella ve chaga mantarlarından alan antioksidan serumunun lansmanı için, Mega Mushroom Juice adı verilen bir smoothie yaratıldı. Origins’in serumunun antioksidan gücüne aynalık eden bu iş birliği yenilikçi bir fikir.

Skinceuticals Aslı Filinta ve Hazek

Antioksidan serum denince akla gelen markalardan Skinceuticals, tasarımcı Aslı Filinta ve Hazek Kadın Kooperatifi’yle bir araya gelerek Türkiye’de anlamlı bir proje gerçekleştirdi. İş birliğinde, Cumhuriyet’in ilk dönemlerine dayanan cimem geleneği başroldeydi.

Skinceuticals ve Aslı Filinta cimem çanta projeleriyle, deprem bölgesinde 350 kadına istihdam sağladılar.

 

Buğday sapları örülerek ve doğal kök boya kullanılarak yapılan cimemler, Filinta’nın tasarımıyla sınırlı sayıda üretilen çantalarda yorumlandı. Üretilen 4 bin adet çanta için, deprem bölgesinden 350 kadına istihdam sağlandı. Çantalar, Skinceuticals’ın yetkili noktalarında C E Ferulic Serum satın alanlara hediye edildi.