28 Mart 2024, Perşembe
13.05.2022 04:30

Bu yılın en parlak güzellik fikirleri

Geçen hafta New York'ta yapılan Met Gala, kostümleriyle olduğu kadar güzellik detaylarıyla da ilgi topladı. Davetten trendlere yön verecek saç, makyaj ve tırnak fikirlerini seçtim

1948’den beri her yıl mayıs ayının ilk pazartesi akşamı New York’un ikonik Metropolitan Müzesi yılın en önemli moda etkinliğine ev sahipliği yapıyor. Met Gala olarak bilinen bu bağış gecesi, komitenin belirlediği tema üzerinden gerçek bir kostüm şovuna dönüşüyor. 

Bu özel gece elbette tasarımcıların yaratıcılık limitlerini ve hünerlerini sergilemesi için harika bir fırsat. Bu hafta Gilded Age temalı (Amerika’nın 1870-1900 arası olan dönemine verilen ad) geceden yükselen heyecan verici güzellik trendlerini seçtim. 

Chasinghorse bebek mavisi far ile

3D NaIl art

Küçücük tırnak yüzeyini tuval olarak kullanan sanatçılar, bu önemli gecede üç boyutlu tasarımlarla karşımıza çıktı. Marie Nailz (@marienailz) maksimalist seçimlerin kraliçesi Cardi B’nin tırnaklarına altın zincir ve gümüş taşlar ile Versace kıyafetini tamamlayan bir tasarım yaptı. Gina Oh (@ohriginails), Cynthia Erivo’nun upuzun siyah ojeli ve taşlarla süslenmiş tırnaklarının birine siyah bir kadın silüeti ekledi. Lizzo’nun tirbuşona benzeyen tırnaklarının yaratıcısı ise Eri Ishizu (@erierinailz). Iris Law’un buz mavisi göz makyajı ile uyum içerisindeki üç boyutlu çerçeveli tırnakları, sıkı nail art meraklılarının tanıyacağı Nails by Mei’nin tasarımı. Son olarak TikTok yıldızı Addison Rae’nin parmaklarına doğru devam eden siyah parlak taşlı manikürü denemeyi düşündüğüm cool bir fikir. 

Iris Law'un 3D tırnakları

Pastel gözler

Bridgerton’ın yıldızlarından Nicole Coughlan’ın Pat McGrath ürünleriyle yapılan toz pembe tonlarındaki makyajı, far, allık ve ruj uyumunun çok başarılı bir örneği. Amerikalı şarkıcı Normani’nin makyaj sanatçısı Priscilla Ono’ya ait, siyah güçlü bir eyeliner ile tamamlanan yeşil göz makyajı, pastel tonların da seksi olabileceğinin kanıtı. Diğer favorilerim arasında Kiki Layne’in pembe çiçek parçaları ile bezenmiş göz kapakları, Quannah Chasinghorse’un gökyüzü mavisi toz farı ve Tessa Thompson’ın şakaklarına uzanan ahududu göz makyajı var.  Pastel tonlardaki farların nostaljik gözükmesi için toz, daha modern gözükmesi için ise krem yapılısını tercih edebilirsiniz. 

Kendall Jenner'ın yok gibi kaşları

Elveda kaşlar

Gecenin en cesur trendleri arasında kamufle edilerek arka plana atılan kaşlar vardı. Mary Phillips’in Kendall Jenner'ın koyu renk gözlerini ortaya çıkaran makyaj tasarımı, gecenin en dikkat çekenleri arasındaydı. Maisie Williams’ın bordo dudakları ve siyah kuyruklu eyeliner ile eşleştirdiği silik kaşlar da Met Gala’nın en iyi hazırlanmış güzellik görünümleri arasında. TikTok’un da şu anki makyaj trendleri arasında yer alan gizlenmiş kaşlar için oksijenle kaşları açarak kalıcı bir sonuç almak yerine, aynı etkiyi kapatıcı veya açık renkli bir jel ile denemenizi öneriyorum. 

Rae'nin parmaklara taşan nail art'ı

Güçlü saçlar

Saç tasarımcıları, dikkat çekici ve ikonik görünümler ortaya koyarken bize bir kez daha saçların kreatif potansiyelini hatırlattı. Jessica Chastain’in şarap rengi Gucci elbisesine eşlik eden aynı tondaki saç bandı gecenin en şık detayları arasındaydı. Bu tür bir bant, sıcak veya rüzgarlı havalardaki davetler için pratik de bir fikir. Bu modelin yaratıcısı ise ünlü saç tasarımcısı Paul Hanlon. Bir başka ünlü saç tasarımcısı Serge Normant, moda dünyasının en sevdiği aktrislerden Sarah Jessica Parker’ın kafasına siyah tüylerle süslenmiş canlı pembe bir aksesuar kondurdu.

Parlak yüz aksesuarları

Euphoria dünyasından uzayıp podyumlarda ve şimdi de davetlerde karşımıza çıkan parlak yüz süslemeleri, şüphesiz bu dönemin en revaçtaki makyaj akımı. Ancak artık parlak taşlar göz kapağından tüm yüze uzanıp bir nevi aksesuar haline geliyor. Süpermodel Naomi Campbell, Met Gala’da tasarımını giydiği Burberry’nin podyumdaki makyajından esinlenerek tüm yüzünü kirpik yapıştırıcısı yardımı ile taşlarla donattı. Bu çarpıcı görünümün yaratıcısı ise Pat McGrath.