29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
16.02.2024 04:30

C vitaminiyle güçlenen fondötenler artık cilde bakım da yapıyor

Makyaj ürünlerinin görev tanımı değişti, gelişti. L’Oréal Türkiye Makyaj Pazarlama Direktörü Ayşe Dağgeçen ile makyaj dünyasında yaşanan önemli dönüşümü ve Maybelline New York’un antioksidan C vitaminiyle formüle edilen Super Stay Skin Tint Serum Fondöten’in özelliklerini konuştuk

Kozmetik dünyasında bir süredir makyaj ürünlerine bakış açımızı değiştirecek çok önemli bir dönüşüm yaşanıyor. Pandemiyle beraber, güzellik tutkunlarının alışveriş tandansları cilt sağlığını merkeze alacak yönde şekillendi. Bu, cilt bakımı kategorisini yükselişe geçirirken, renkli kozmetiği bir süreliğine duraklattı. Ancak öncü kozmetik şirketleri, oluşan yeni ihtiyaç ve istekleri göz önüne alarak, bana göre güzelliğin geleceğini büyük ölçüde etkileyecek bir hamle yaptı. Ve böylece makyaj ürünlerinin görev tanımı değişti. Yüzyıllardır temel varoluş sebepleri renklendirmek, örtmek veya dönüştürmek olan makyaj ürünleri, artık cildimize bakım da yapıyor. Özellikle serum gibi konsantre ürünlerde görmeye alışık olduğumuz C vitamini, hiyalüronik asit ve niasinamid gibi aktif etken içerikler artık makyaj ürünlerinde de karşımıza çıkıyor.
Güzellik ritüellerinden maksimum verim isteyen bilinçli tüketici için bu harika bir haber. Çünkü özellikle göz altı kapatıcısı ve fondöten gibi ciltle yakın temasta olan hibrit ürünlerden ek bir fayda alabilme durumu uzun vadede ezber bozacak.