28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
05.01.2024 04:30

İyi bir bakım rutini oluşturmanın altın kuralları var

2024 etkili bir bakım rutinine sahip olacağınız ‘o’ yıl mı? Öyleyse tavsiyelerimizi inceleyin. En önemlisi, rutininizi belirlerken cildinizin bir pazarlama tahtası değil, sizi dış dünyadan koruyan hayati bir organınız olduğunu hatırlayın

Cildinizi yakından tanıyın

Etkili bir bakım rutini oluşturmanın en önemli püf noktası, cildinizin gerçek ihtiyaçlarını saptayabilmek. Kozmetik endüstrisinin en fazla konuştuğu ve çözüm sunduğu durumlar arasında kuruluk, hassasiyet, geniş gözenekler, yağlanma, donukluk, ince çizgiler, koyu lekeler ve göz çevresi sorunları var. Peki sizde bunlardan hangileri gerçekten var? Bir cilt sorununun çok konuşuluyor olması sizin rutininiz için bir şey ifade etmez. Özellikle mağazalarda çalışan uzmanların ürün önerilerini dinlerken, satış anının büyüsüne kapılmadan alışverişi tamamlamak gerekiyor; ne de olsa cildinizi kimse sizden daha iyi tanıyamaz.
Yeni bir ürün almadan evvel düzenli olarak cildinizi gözlemleyin. Özellikle adet dönemi gibi hormonal değişimlerin olduğu zamanlarda cildiniz hassaslaşıyorsa ve bazı içeriklere normalde verdiğinden farklı tepkiler veriyorsa dikkatli olun, rutininizi o günlerde mutlaka sadeleştirin.