28 Mart 2024, Perşembe
02.04.2021 06:00

Lady Gaga ekolü büyüyor

2019’da makyaj markası HAUS Labs’i bizle tanıştıran Lady Gaga, emin adımlarla büyüttüğü markasını, The Studio adını verdiği yaratıcı bir durakla genişletiyor

Makyaj, sahip olduğumu bilmediğim cesareti ortaya çıkarmama yardımcı oldu. Güzelliğimin kendimi baştan yaratmak ve dönüştürmekten geldiğini kabul etmeyi öğrendim.” Geçtiğimiz hafta 35’inci yaşını kutlayan Lady Gaga, makyajı bir ifade biçimi olarak kullanma konusunda günümüzün en etkili ve ilham verici isimlerinden. Müziğini, değişken tarzını veya sürprizli olacağı garantili güzellik görünümlerini beğensek de beğenmesek de şöyle bir gerçek var: Lady Gaga, birçok sanatçının, milyon takipçili influencer’ların ve dünyaca ünlü makyaj sanatçılarının ötesinde, özel bir yer ve güce sahip. Bu güç, kendini istediği zaman, istediği gibi görmeyi normalleştirmesinden ve vitrininin sınırlarını istediği gibi yok edip yeniden çizebilmesinden geliyor. 

Özgür bir alan

Renkli ve deneysel vizyonunu ürünlerle buluşturan vegan makyaj markası HAUS Labs’i iki sene önce lanse eden Lady Gaga, limitsiz yaratıcılığa olan inancını yaymanın yeni ve somut bir yolunu daha buldu. HAUS Labs’in İsveçli fintech şirketi Klarna ile açtığı The Studio, tamamen makyaja adanmış bir kreatif vaha. Los Angeles’ta bulunan bu içerik stüdyosunun amacı, yeni güzellik fikirlerine, makyaj görünümlerine, geleceğin influencer ve makyaj sanatçılarına tamamen özgür bir alan açmak. Şarkıcının dekorasyonun tüm detaylarıyla ilgilendiği The Studio’da, somon renkli koltuklar, Instagram dostu aynalar, interaktif bir salon, Lady Gaga’nın ikonik transparan piyanosu, dev bir makyaj odası ve tam teşekküllü bir çekim stüdyosu da var. 

Eğitim de var

HAUS Labs’in çekimlerinin yapılacağı The Studio’nun en can alıcı noktası, makyaj dünyası için bir çeşit “incubator” yani iş geliştirme merkezi olması. Bu alanı Condé Nast ve Morpheus’un açtığı, markalarla işbirliği yapmaya ve sosyal medyaya içerik üretmeye yarayan stüdyolardan da ayıran tam olarak bu. Yılda iki kez, altı aylık program için üç farklı makyaj kreatifine de ev sahipliği yapacak olan The Studio’ya seçilen makyaj sanatçısı ve influencer’lara profesyonel eğitimin yanı sıra, 10 bin dolar bütçe de verilecek. “Yaratıcı kişilerin ihtiyaç duyduğu güvenli alanı ve eğitimi bulabilecekleri bir yer olmasını istedik,” diyen Lady Gaga ve ekibinin ilk dönem için seçtiği iki isim belli oldu: Renkli makyajları ve güçlü tavrı ile dikkat çeken influencer @biddy ve “makyaj benim terapi alanım” diyen @varijstylez. Anlaşılan, Lady Gaga’nın limitsiz yaratıcılık ekolünün güzellik sektörüne katacağı daha çok şey var.

Yenilikler ve dikkatimi çekenler

L’Occitane’in Türkiye’de açacağı ilk spalar. Misafirlere Provence ruhunu yaşatmayı hedefleyen Me Spa by L’Occitane Antalya’da bulunan Nirvana Otel’lerinde Nisan sonunda hizmete girecek. Byredo’nun yeni parfümü Mixed Emotions. Cinsiyetsiz koku, maté, siyah frenk üzümü ile açılıyor. Kalbinde siyah seylan çayı ve menekşe yaprakları, dip notasında da huş ağacı ve papirüs (evet, papirüs!) notaları var. Byredo’nun kurucusu Ben Gorham, Mixed Emotions için yönetmen Fenn O’Meally ile bir araya gelerek, Tall Are The Roots isimli bir kısa filme de imza attı. Filmi byredomixedemotions.com’da, parfümü de Beymen’de bulabilirsiniz.  Skinceuticals’ın en yeni antioksdanı Silymarin CF. %15 saf C vitamini ve %0.5 salisilik asit içeren serum, özellikle yağlanmaya ve akneye meyilli ciltler için formüle edildi. Aynı anda “maskne” sorununu tedavi edip aydınlık ve güçlü bir cilt isteyenler için pratik bir serum. Cildimi alıştırmak için, haftada 1 sabah kullanarak rutinime ekledim.  RevitaLash Advanced Eyelash Conditioner. Yakın zamanda Türkiye’de satışı başlayan kirpik güçlendirici serumun formülasyonu ise göz doktorları tarafından geliştirilmiş. İçerisinde biotin, peptitler, amino asitler ve ginseng var. Günde bir kere, kirpik diplerine uygulanıyor. Revitalash.com.tr Maybelline New York’un yeni yüzü Storm Reid. Euphoria’nin 17 yaşındaki oyuncusunun turkuaz ve siyah eyeliner’lı, ilk kampanya görünümünü ise makyaj sanatçısı Erin Parsons yarattı. Güzellik dünyasında kendine kült bir yer edinen Euphoria oyuncularının kozmetik markalarının yüzü olmasından daha doğal ne var?