19 Nisan 2024, Cuma
12.03.2021 06:00

Nefretten arınmış bir buluşma noktası

Sadece güzellik odaklı canlı yayın deneyimi sunan ilk dijital platform olan Newness, pozitif etkileşimi ve yaratıcı yönleri destekleyerek güzellik medyasında yeni bir dönem başlatıyor

Livestreaming, yani canlı yayın kültürü pek yeni sayılmasa da pandemi ile birlikte inanılmaz bir patlama gösterdi. 2020’de tam 17 milyar saat izlenerek rekor kıran Twitch, YouTube Live, Twitter Live, TikTok Live ve tabii ki Instagram Live, kullanıcılarına canlı yayın deneyimi sunan platformlardan bazıları. Twitch’ten ayrılan Jenny Qian ve Youri Park ise sadece güzellik tutkunları için bir livestreaming mecrası geliştirmeye başladığında, yıl pandeminin p’sinin henüz söz konusu olmadığı 2019’du.  Yaklaşık bir yıl önce beta sürümü ile yayın hayatına başlayan ve sonrasında 3.5 milyon dolarlık bir yatırım da alan Newness, iyi hissettiren ve ilham veren içerikleri ile güzellik canlı yayınlarının ana platformu olmayı hedefliyor. Negatif yorumlarla toksikleşen ana akım platformların aksine, kurucularının amacı, “good vibes only” olarak da tabir edilen, yalnızca olumlu ve yapıcı yorumların var olduğu, sıkı bir güzellik topluluğu yaratmak. Olumsuz davranışlarda bulunanları engelleyebilen moderatörler, Newness’in alametifarikaları arasında. Katılımcıların pozitif davranışları ve etkileşimi ise “kristal”lerle ödüllendiriliyor. 3 bin kristale orijinal boy nemlendirici, 2 bin 500 kristale ise bez çanta alabiliyorsunuz.

Jenny Qian ve Youri Park 3.5 milyon dolarlık yatırım aldı
Jenny Qian ve Youri Park 3.5 milyon dolarlık yatırım aldı

Platform içinde creator adı verilen içerik yaratıcılarından biri olmak ise henüz pek kolay sayılmaz. Newness’in henüz daha birkaç kişiden oluşan butik ekibi, gelen her başvuruyu en ince detayına kadar değerlendirip karar verdiklerini söylüyor. 

İlham turtadan

Newness’in bu pazar günü sona erecek yarışması ise yaratıcılığa verdikleri önemin örneklerinden. Her yıl 14 Mart’ta kutlanan Pi Günü için düzenlenen yarışmayı kazanmak için katılımcıların pie yani turtadan ilham alan makyaj görünümleri yaratması gerekiyor.  Platformda Michelle Lee, Daniel Martin ve David Yi gibi güzellik meraklılarının yakından tanıyacağı popüler isimlerin yanı sıra, estetisyenler, tırnak sanatçıları, kirpik uzmanları gibi spesifik konulara hakim içerik üreticileri de var. İzleyiciler canlı yayınlar sırasında yayını yapan kişiye bağış yapabiliyor, aynı zamanda bilet satın alınarak izlenebilen özel içerikler de mevcut. Dijitali en iyi kullanan kozmetik markalarından Tatcha ise Newness’e ilk yatırım yapanlar arasında. Geçtiğimiz hafta yeni ürününü Newness’te yaptığı bir lansman ile tanıtan Tatcha, The Silk Powder’ın ilk satışını, Sephora’da başlamadan iki gün önce, bu platformda başlattı.   Henüz daha sadece web sitesinden gerçekleşen yayınları takip etmek ve geçmiş livestream’leri izlemek için ise Newness.com’a bakabilirsiniz.  Newness, gerçekten iyi bilgiler vermeye çabalayan, kendi ile barışık, güzellik sektörünü seven ve birbirlerini destekleyen içerik üreticilerinin olduğu, özel bir mecra, bir kurtarılmış bölge. Canlı yayında hiç kimsenin hakaret etmeyeceğini bilmek ne kadar özgürleştirici değil mi?


Yenilikler ve bu hafta dikkatimi çekenler

- Türkiye’de Sephora Mağazaları’nda satışa çıkan cilt bakım markası Drunk Elephant’ın yeni Protini Powerpeptide Resurf serumu. 1 Nisan’da piyasaya çıkması beklenen ve şimdiden çok konuşulan bu serum, markanın çok satan kült nemlendiricisi Protini’nin güçlü peptitlerini, cildi nazikçe soyan ve yenileyen laktik asitle birleştiriyor.  - Direct Message Hair’in Saç Şekillendirici Krem’i. Moda ve Stil Danışmanı Deniz Marşan’ın yeni saç bakım markasına ait bu ürünü 3 haftadır  nemli ve temiz saçlarımda düzenli olarak test ediyorum. Sonuç: Dalgalarım belirginleşti ve saçlarımın uçları yumuşadı.  - Artırılmış gerçeklik yenilikçi deneyimler sunan markalar arasında yerini alan Flormar’ın dijital alışveriş deneyimi. Bu deneyimi hem Flormar uygulamasında, hem web sitesinde, hem de mağazada yaşayabilirsiniz.