19 Nisan 2024, Cuma
30.07.2021 04:30

Rujun da bayramı var

Markalar ve makyaj tutkunları 29 Temmuz’da Dünya Ruj Günü’nü kutluyor. Bu hafta sizlerle kendi vazgeçilmezlerimi ve Türkiye’nin en yetenekli makyaj sanatçılarının favorilerini paylaşıyorum

Benim için kozmetik ürünleri arasında seçim yapmak çok zor. Highlighter’ı ayrı, krem allığı bir başka, kaş maskarasını tüm kalbimle seviyorum. Fakat ütopik bir güzellik seçimi yapmam gerekse, bir saniye tereddüt etmeden ruju seçerim. Belki biraz klişe, biliyorum. Ancak doğru tonda ve konforlu bir dokuda bir rujun modumu tek sürüşte yükseltebilme yeteneğine her zaman hayran kalmışımdır. Aşağıdaki beşli uzun zamandır hayatıma eşlik eden, bittikçe tekrar tekrar aldıklarım.  Mat kırmızı: Nars Velvet Matte Lip Pencil, Cruella Dudakla hareket edebilen ve kurutmayan bir türden mat bitişi olmasına rağmen, kullandığım en doğal görünümlü kalıcı rujlardan biri. Ne çok canlı, ne çok koyu, mavi alt tonlara sahip tam doğru kırmızı renk. Tahminimce bugüne kadar 30 kalem tüketmişimdir. Her şeyle uyan: MAC Mehr Lipstick Pembe, nude ve leylak arasında kendine has bir tona sahip Mehr, hem gündelik hayatta yalnızca bir allıkla, hem de kahverengi tonlarında hafif göz makyajı yaptığımda kullanmayı çok sevdiğim, mat bitişli bir ruj. Genellikle Soar dudak kalemi üzerine uyguluyorum.  Lüks kiremit: Charlotte Tilbury Matte Revolution, M.I. Kiss Eski ismi ile Bond Girl olan bu ruj, kadifemsi ve rahat, mat dokuya sahip bir kiremit tonu. Kırmızı veya bordo olmayan, çok iddialı kaçmayacak bir koyu renk istediğimde tercih ediyorum. Genellikle altına daha açık bir ton olan Pillow Talk kalemi tüm dudağıma uyguluyorum, böylece rengi değişmeden kalıcılığı artıyor.  Doğru ışıltı: Fenty Gloss Bomb, Fenty Glow 2000’lerin, çantamdan eksik etmediğim Lancome Juicy Tubes’dan sonra makyaj çantama kalıcı olarak dahil ettiğim ilk dudak parlatıcısı. Rihanna’nın kapsayıcı makyaj markasına ait bu ürün, dudaklarımı nemlendiriyor ve daha dolgun gösteriyor. Saça yapışmayan dudak parlatıcısı diye bir şey elbette yok, fakat yapışıklık seviyesi en minimumda; çok doğal bir dokusu var. Zaman zaman mat rujların üzerine, dudağımın tam ortasına gelecek şekilde de uyguluyorum.  Şık bir aksesuar: Kilian Paris Le Rouge Parfum, Desert Rose Gördüğüm en seksi ve şık ambalaja sahip rujlardan biri. Fransız parfümör Kilian Hennessy’nin 2019’da lanse ettiği parfümlü ruj koleksiyonuna ait bu pembemsi nude tonu, çok yüksek pigmentasyona ve ultra-konforlu bir mat bitişe sahip. Portakal çiçeği, hanımeli ve gül notasına sahip bu ruj benim için sadece bir dudak renklendiricisi değil, çantamdan çıkartmayı çok sevdiğim bir aksesuar. 

Profesyonel seçkisi

İşlerine hayranlık duyduğum makyaj artistlerinin şu sıralar dudak makyajında en sevdikleri. Alev Karslı Kırarslan @alevkarsli - Bobbi Brown Luxe Matte Lip Color, Semi-Naked “Normalde mat ruj tercih eden birisi değilimdir fakat bu rujun dokusuna bayılıyorum. Pigmentasyonu çok yoğun olmasına rağmen tüy kadar hafif ve gerçek dudak dokusu ile bir gözüküyor. Tek başına veya makyajla da eşleştirebilirsiniz; ben hafif allık veya buğulu göz makyajı ile çok seviyorum.” Bedirhan Aydın @bediraydinn - Tom Ford Boys & Girls, 06 Ondine “Turuncu alt tonlu, mat ama dudağı yormayan bir bitişe sahip.”  Fezi Altun @fezialtun - Patrick Ta Monochrome Moment Silky Lip Crème, She’s Secure  “Kremsi bir formu var fakat sürdükten sonra kadife bitişli bir sonuç veriyor; örtücülüğü yüksek.”  Ece Birsen @ecebirsen_ - Tom Ford Clutch-Size Soleil Lip Balm, 02 Apres Soleil “Rengi ve dokusu hangi dudak olursa olsun hep seksi duruyor.”  Elçin Mutlu @elcinmutlu_ -  Pat McGrath, MatteTrance Divine Rose Lipstick “Dudağı kurutmayan ve kadifemsi yapısından dolayı en sevdiğim.” Gülüm Erzincan @gulumerzincan - MAC Kinda Sexy Lipstick ve Nars Dolce Vita Lipstick “Dudaklarım ince olduğu için yumuşak ve çok göze batmayan mat renkleri hafifçe renk vermesi için tercih ediyorum.”  Hüseyin Kaygusuz @huseyinkaygsuz - MAC Hug Me Lipstick “Her ten rengi ile uyum sağlayan ve tek sürüşte makyaja lüks bir dokunuş katan harika bir nude tonu. Allık olarak kullanıldığında da yanaklara hafif bir ışıltı veriyor.” Melis İlkkılıç @melisilkkilic - Nars Dolce Vita Lipstick “Hafif sedefli yapısı ve transparan dokusu ile her dudağa uyum sağlıyor; sağlıklı ve canlı bir sonuç veriyor.”  Nüvit Tiryaki @nuvit - Benefit Benetint Cheek and Lip Stain “Dudaklarda sağlıklı bir görünüm yaratmak için en pratik ürün.”  Önder Tiryaki @ondertiryaki - Chanel Rouge Allure Laque, 62 Still “Doğal duruşu ve kendinden nemli dokusunu çok beğeniyorum.” Serkan Parmaksızoğlu @serkanparmaksizoglu - Rouge Hèrmes Orange Boîte “Hèrmes’in ikonik turuncusu zarafetinden ödün vermeden enerjisi yüksek bir ton oluşuyla yeni favorim.”   Yağız Yoldaş @yagizyoldas - Nars Velvet Matte Lip Pencil, Dolce Vita “Her dudağı canlı gösteren bir renk ve aynı zamanda allık olarak da kullanabiliyorum. Dudakta bıraktığı ısırılmış gibi, doğal kızarıklık görüntüsünü çok seviyorum.”