16 Nisan 2024, Salı
28.05.2021 06:00

Sosyal medya güzelliği

Son dönemde TikTok, Pinterest ve Instagram’dan yükselen güzellik & iyi yaşam trendleri, modanın kozmetik sektöründeki etkisini geçmişe benziyor. Siz bu trendlerden kaçını uyguluyorsunuz?

Gua sha

Sadece yüzde değil, tüm vücutta kullanılan yassı kristal masaj aleti gua sha’nın temelleri Geleneksel Çin Tıbbı’na dayanıyor. Hücre yenilenmesini destekleyen ve kan dolaşımını hızlandıran gua sha masajını rastgele değil, doğru teknikle yapmak çok önemli; aksi takdirde istenen sonucun tam tersine sebebiyet verebilirsiniz. Gerekli basınçla, doğru yöne ve cildinizi nemlendirici bir ürünle hazırlayarak düzenli olarak yaptığınızda ise çizgileri hafifletmek, daha canlı ve dolgun gözüken bir cilde sahip olmak mümkün. TikTok’ta 420 milyonun üzerinde izlenen gua sha tekniklerini, yalnızca bu işin uzmanlarından öğrenmenizi tavsiye ediyorum. Benim de takip ettiğim isimler arasında @britta_beauty, @oakeibeauty ve @cecilybraden var. 

Akne bantları

Hem sosyal medyada çok sık paylaşılan, hem de Google’da da arama rekorları kıran akne bantları, adından da anlaşılabileceği üzere, sivilcenin hemen üzerine yapıştırılan, küçük, tedavi edici bantlar. Genellikle salisilik asit, niasinamid ve cildi kurutmaması için hiyalüronik asit de içeren bantlar sayesinde, aknelerin dış etkenlerden korunarak gün içerisinde tedavi edilmesi mümkün oluyor. Bu bantların tenle bir olan görünmez versiyonları, üzerine makyaj yapılabilenleri veya rengarenk, eğlenceli şekillere sahip olanları da satışta. Direkt olarak enflamasyon bölgesine uygulandığından, önerim mümkün olduğunca temiz (alkol denat gibi kurutucu ve hassasiyete yol açan alkollerden kaçınabilirsiniz) ve yatıştırıcı (centella asiatica gibi) içeriklere sahip olanları tercih etmek. 

Skinimalism

10 adımlı Kore bakım rutininin popülerleşmesi ve sıradanlaşmasıyla, güzellik meraklılarının banyoları, gerçekten ihtiyaç duyup duyulmadığı sorgulamadan veya cilde etkilerinin tam olarak ne olduğu belirlenemeyen, çeşit çeşit spesifik ürünlerle dolup taştı. Peki bu kadar fazla ürüne gerçekten ihtiyacımız var mı? Skinimalism, minimum ürün, maksimum verim ilkesini savunan bir trend. Kozmetik kakafonisinden yorulanlar için de ideal. Pandemi ile birlikte isim bulan minimalist rutin trendi, sürdürülebilirlik ve çevreye duyarlılık açısından da faydalı. Kozmetik alışverişini akıllı yapıyorsanız, kabaca olsa da içerikleri okuyorsanız, cildinizi gözlemleyerek gerçek ihtiyaçlarınızı belirliyorsanız, tebrikler! Siz de bir skinimalistsiniz. 

Yaratıcı saç örgüleri

Pinterest’in 2021 yılının önde gelen trendleri arasında saydığı örgüler, kişiselleştirmeye ve deneyselliğe çok açık olduğundan, sosyal medyada popülerliği her geçen gün artıyor. Sayısız çeşidi olan ve tüm saçın ince ince örülmesi anlamına gelen box braids hashtag’i ile Instagram’da 6 milyonun üzerinde paylaşım var. Bu trendi yakalamanın örgü becerisi gerektirmeyen, en basit yolu ise bubble braid’i denemek: Yapmanız gereken tek şey, at kuyruğunuzu birkaç parçaya bölüp lastiklerle tutturmak.

Tablet diş macunları

Geleneksel diş macunlarına göre çok daha çevre dostu bir seçenek olan tabletler, plastik tüplerin aksine, genellikle geri dönüştürülebilir cam kavanozlarda satılıyor ve daha az karbon ayak izine sebebiyet veriyor. Kullanımı ise oldukça kolay: Ağıza atılıp sakız gibi çiğnendikten sonra, diş fırçası ile dişler fırçalanıyor. TikTok’ta 150 bin kez izlenen ve taşıması da çok pratik olan tablet diş macunlarının florürlü ve florürsüz alternatifleri var.

Makyaj ve tırnakta “şirin” detaylar

Kelebek şeklinde, rengarenk göz makyajları, üzerinde smiley’ler olan tırnaklar ve pastel renkli ojeler, yüze yapıştırılan pastel tonlarda renkli taşlar, saçlarda çeşit çeşit klipsler. Özellikle Gen Z kuşağı ve influencer’ların domine ettiği ve yer yer tekdüzeleşen, bu pastel tonlarında sosyal medya estetiği, sadece güzelliği değil, modayı ve hatta ev dekorasyonunu bile kapsıyor. Bu trendin en sık karşınıza çıkacağı mecra ise Instagram.

Yenilikler & dikkatimi çekenler

Gözaltı torbalarına ve çizgilerine anlık çözüm sunan Jeunesse Instantly Ageless kremi denedim. Uykusuz olduğum günde, gözaltlarıma birer damla uyguladım. 1 dakika içerisinde filtreli gibi pürüzsüzleşen ve şişliği inen gözaltlarımın kadife dokusu birkaç saat sürdü. Özel bir günde veya fotoğraf çekimi öncesi ideal. (@jeunessehqturkiye) Byredo Lil Fleur parfümünün sınırlı sayıda üretilen renkli şişeleri. Kokuya karakterini veren 6 farklı nota olan gül, safran, mandalina, amber, blondewood (bir tür açık renkli ahşap) ve frenk üzümüne ithafen renklendirilen şişeler, Beymen’de satışta.