27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
24.05.2024 04:30

TikTok’tan en son güzellik akımları

Erkeklerden ilham alan allık tekniklerinden bakım ürünlerinin etkisini arttıran teknolojik cihaza… Bu hafta, TikTok’un gündemini meşgul eden güzellik trendlerini inceliyoruz

Boyfriend Blush

Allıklar, son birkaç senede popülerlik konusunda bronzlaştırıcı pudraları tahtından etti. Doğal görünümlerin rağbet görmesiyle, yanakları doğal bir şekilde “kızartmak” için birçok renkli kozmetik markası, allıklarını natürel bitişli formülasyonlara sahip versiyonlarıyla bir üst sürüme taşıdı. Amerikalı Glossier, tüpte satılan jel-krem yapılı allığı Cloud Paint’i şöyle tanımlıyor: “Transparan bitişli, kullanımı kolay, kat kat kullanılabilen bu jel krem allık, doğal, tenle bir olan, çizgi bırakmayan nemli bir renk bırakarak içten gelen bir aydınlanma sağlıyor.”

Dior Beauty, pudra formunda Rosy Glow Blush için “aydınlık ve taze bir etkinin gizli silahı,” diyor. TikTok’ta son dönemde sık sık karşıma çıkan boyfriend blush (erkek arkadaş allığı) tekniği de tamamen yeni nesil allıkların doğallığı temeline alıyor. Erkeklerin açık havada spor yapınca kızaran yanaklarından ilham alan teknik (Prens Harry ve William’ın gençlik fotoğraflarını hayal edin), yüzü şekillendiren draping’den oldukça farklı.

Hermes Rose Hermes Blush

 

Boyfriend blush görünümünü elde etmek için yanağın ortasına (veya spor yapınca yüzün doğal olarak kızaran bölümüne) tercihen bir fırçayla pembemsi bir allığı hem kulak hem de çene hizasına gelecek şekilde uygulanıyor. 1990’lar estetiğini anımsatan bu trendin popülerleşmesinde rol oynayan makyaj artisti Mallory Rosses, boyfriend blush’ın kalp şeklinde yüzler başta olmak üzere, tüm yüz şekillerine yakışacağını belirtiyor. Hermès Rose Hermès Silky Blush Rose Feu, Atölye Patika Al Yanaklım ve Kiko Milano Velvet Touch Creamy Stick Blush doğal ve taze görünümlü bu trendi denemek için ideal.

Cildi aydınlatmaya yardımcı tekno-güzellik cihazı

Güzellik dünyasının en etkili influencer’ın paylaşımıyla sadece TikTok’un değil, benim de dikkatimi çeken Medicube Age R Booster-H, bakım ürünlerinin etkisini arttırmaya yardımcı bir tekno-güzellik cihazı. Kore menşeili Medicube markasının elektroporasyon adı verilen bir mikroelektrik tekniğiyle aktif içeriklerin cilde iyice nüfuz etmesini sağlayan cihaz, TikTok’ta yaklaşık 10 bin kez paylaşıldı.

Medicube Age R Booster-H

 

Age R Booster-H’i deneyenlerin neredeyse hepsi ciltlerinin çok daha nemli ve aydınlık bir hale gelmesine direkt etki ettiğini söylüyor. Hatta bir TikToker cihazın “cam cilt” elde etmenin anahtarı olduğunu belirtti. Bana da fikirlerine çok güvendiğim skinfluencer Emre Can Şinikoğlu, Seoul seyahatimde mutlaka almam gerekenler arasında olduğunu söylemişti.

Watering, boosting ve focus adlı üç ayara sahip inovasyon, sabah ve akşam 5’er dakika öneriliyor. Geçen ay Türkiye’de de satışı başlayan cihazın fiyatı 9 bin 512 TL.

Ellere profesyonel bakım rutini

TikTok’un everything shower gibi sıradan olabilecek rutinleri bir self-care şölenine döndüren akımlarını seviyorum. El bakımını bir üst seviyeye taşımayı hedefleyen ve genellikle ASMR paylaşımlarıyla karşımıza çıkan hand care routine, tam olarak onlardan biri. TikTok’ta Sylvia Geng’in (@sylvia.geng) başlattığı bu akım, aslında bize ellerimizin de aynı yüzümüz gibi ilgi ve etkili içeriklere ihtiyaç duyduğunu hatırlatıyor. Elleri yumuşatmayı, aydınlatmayı ve nemlendirmeyi hedefleyen dört adımlı ritüelde el bakım ürünlerinin yanı sıra, yüz bakımı için formüle edilmiş ürünler de kullanılıyor.

Nuxe Kuru Yağ

 

İlk adımda, cildi ölü deriden arındırmaya yardımcı bir peeling var. Bu adım için benim seçkim The Body Shop Hemp El Peeling, Homemade Aromaterapi Arındırıcı El Ovması, Pure Project Ylang Ylang ve

Ahududu El Vücut Peeling veya L:A Bruket Restorative Algae Hand Peeling. İkinci adımda, ellere bir bakım yağı uygulandıktan sonra Nascita Profesyonel Kaş Usturası’na benzer bir usturayla el üzerindeki tüyler alınıyor. Bu adımı sadece yağ kısmıyla uygulayabileceğimi düşünüyorum. Daha sonra, bir yüz temizleyicisiyle eller yıkanıyor. Tüm gün serbest radikallere maruz kalan elleri akşamları sabun yerine bir bakım ürünüyle yıkamak kesinlikle kafama yatıyor.

Estee Lauder Advanced Night Serum

 

Bioderma Sensibio Foaming Gel, Esthederm Pure Cleansing Gel, Dermalogica Moisture Cleanser ve Chanel L’Eau de Mousse son zamanlarda tercih ettiklerim arasında. Hand care routine’in son adımında bir yüz serumu ile (Eliniz kuru mu? Lekelenmeye meyilli mi? Serum seçimini ellerinizin ihtiyacına göre belirleyebilirsiniz.) bir nemlendirici karıştırılarak uygulanıyor. Serum olarak, Dr. Barbara Sturm Hyaluronic Serum, Skinceuticals Hydrating B5 Serum, Estée Lauder Advanced Night Repair Serum ile Jumiso Super Soothing Cica & Aloe Serum, nemlendirici olarak ise tüm cilt tipleriyle uyumlu klasiklerden Kiehl’s Ultra Facial Cream veya Cerave Moisturizing Lotion’ı deneyebilirsiniz. Son bir not; bu ritüeli gerçekleştirirken kıyafetinizin ıslanmasını önlemek için iki bileğinize de birer scrunchie takabilirsiniz.

Yenilikler ve dikkat çekenler

  • Ünlü makyaj artisti Isamaya Ffrench ve Facegym’in işbirliğinden doğan gua sha… Sculpt 01, hem yüze hem saç derisine uygulanabiliyor. Fiyatı 50 pound, facegym.com.
Jo Malone London & Tom Hardy

 

  • İngiliz koku markası Jo Malone London’ın yeni yüzü Tom Hardy… İlk kez bir kozmetik markasıyla bir araya gelen ünlü aktör, odunsu ve yeşil olarak tanımlayabileceğim Cypress & Grapevine Cologne Intense’in kampanya yüzü. Londra’nın çok sesliliğinin kutlandığı reklam filminin yönetmeniyse Edward Berger.
Isamaya Ffrench & Facegym