20 Nisan 2024, Cumartesi
22.07.2022 04:33

TikTok'tan viral güzellik hileleri

Her alanda yaratıcılığın ön plana çıktığı TikTok'ta makyaja dair de farklı fikirler yer alıyor. Bu hafta bakım, makyaj, saç ve iyi yaşam alanlarında TikTok’ta dikkatimi çeken yeni fikirleri seçtim. Hepsini kolayca uygulayabilirsiniz

Cildimizi güneşin zararlı ışınlarından korumanın lekelenme, erken yaşlanma ve sayısız deri hastalıklarını önleyebildiğini biliyoruz. Ancak birçok kişinin yaptığı yanlış, çok iyi koruyuculuğu olan bir ürün edinip güneşe çıkmadan uygulamak ve gün içerisinde tekrar sürmemek. Kanadalı üç nanoteknoloji mühendisine ait icat SPOTMYUV, tam da bu konuda yardımcı olmayı vaat ediyor. Kullanması ise oldukça basit: Akne çıkartmalarına benzeyen küçük ve mor yuvarlak yapışkanlar, cildin herhangi bir yerine yapıştırılıyor. Üzerine mineral veya kimyasal filtreli güneş koruyucu uygulandığında, mor renk şeffafa dönerek ten ile bir oluyor. Koruyuculuk etkisi azaldığında ise çıkartma tekrar mor rengini alarak ürünü tekrarlama için hatırlatma yapmış oluyor. İçerisinde 20 adet çıkartma bulunan SPOTMYUV paketlerinin fiyatı ise 15.99 dolar. Uzmanlar, TikTok virali akıllı yapıştırmalar gerçekten işe yarasa da, hassas cilde sahip kişilerin ekstra dikkatli olması gerektiğini söylüyor. Benim de TikTok’ta görüp gerçekten denemek istediğim ürünler listesinde; bu trendi popülerleştiren hesap ise @WendyLy. 

TikTok’ta cilt bakımındansa makyaj hilelerinden ilham almak daha güvenli. Christiana Ajai’nin gözlük ardında kaybolmayan tekniği akıllıca ve yaratıcı

Kapatıcı olarak allık ve göz kalemiyle burun kontürü

Makyaj ürünlerini çok amaçlı kullanmak yeni bir fikir değil, özellikle de krem allık ve ruj söz konusu olduğunda. Ben de zaman kazanmak ve göz-yanak-dudak üçgeninde ton bütünlüğü yakalamak adına aynı ürünü far, allık ve ruj olarak sık sık kullanırım. Londra menşeli makyaj influencer’ı Tammi Clarke (@MakeupByTammi), bu kez turuncu renkte allığı farklı bir amaç ile kullanıyor: Ton eşitsizliklerini ve koyu halkaları gizlemek. Clarke’ın turuncu allık fikri daha çok koyu tenliler için etkili, ancak color corrector olarak bilinen renkli kapatıcıları satın almadıysanız, evinizde benzer renklerde (sarı, lila veya yeşil; ben en çok kırmızılığı örtmek için yeşil kullanıyorum) krem far varsa da işinizi görür. Bir başka TikTok influencer’ı Amina Keita (@amina) ise bir başka çok amaçlı ürün önerisini popülerleştirdi: Burna şekil veren kontür yapmak için kahverengi göz kalemi kullanmak. Göz kalemi ince uçlu olduğundan kontür ürünlerine göre çok daha kontrol edilebilir olduğundan, dar alanlara sahip burun, kaş ve dudak bölgelerinde tercih etmek akıllıca ve hataya az pay bırakan bir fikir. 

Ünlülerin saç tasarımcısı Chris Appleton, TikTok’un en aktif saç tasarımcıları arasında. Saçı dolgun gösteren at kuyruğu hilesi oldukça pratik

Saçı dolgun gösteren at kuyruğu

Uzun yıllardır Jennifer Lopez ve Kim Kardashian ile çalışan yetenekli saç tasarımcısı Chris Appleton, TikTok hesabı @chrisappletonhair’den herkesin yapabileceği, pratik ve işe yarayan saç şekillendirme tüyoları veriyor. Saçı olduğundan çok daha yoğun, hatta ek saç takmış gibi gösteren at kuyruğu tekniği çok basit: Saçın üstten yarısını yüksek bir at kuyruğu yaptıktan sonra, aşağıda kalan saçı da ikiye ayırıyorsunuz. Altta kalan iki parçayı yukarı doğru ilk kuyruğun üzerine alarak topluyorsunuz ve sonuç, J.Lo’nun hacimli saçlarına benzer bir at kuyruğu oluyor. Test ettim, onayladım. 

Güneş kremini yenilemeyi hatırlatan akıllı çıkartmalar TikTok sayesinde popülerleşti

Gözlüklerle uyum içinde göz makyajı

Uzun yıllar numaralı gözlük takmış biri olarak, camın ardından dikkat çekme becerisi olan ve kaybolmayan bir göz makyajı yapmanın ne kadar zor olabileceğini biliyorum. 22 yaşındaki gözlüklü TikTok kullanıcısı Christiana Ajai, deneme yanılma ile bu soruna ilham verici bir çözüm geliştirdi. Göz çevresine gözlük çerçevesinin şeklinde kapatıcı uyguladıktan sonra, kapatıcının olduğu bölgeye istediği renkte ve şekilde far sürüyor. Son zamanlarda gördüğüm en renkli ve eğlenceli fikirlerden biri. Ajai’nin milyonlarca like alan videoları, makyajın kapsayıcı ve yaratıcı gücünü bir kez daha gösteriyor. 

Yenilikler ve dikkatimi çekenler

Foreo’nun cilt yüzeyini yenileyen Espada BHA + PHA solüsyonu. Gözenekleri temizleyen beta hidroksi asitler (yüzde 2 salisilik asit), niasinamid, çay ağacı yağı ve ölü deriden arındıran poli hidroksi asitler içeren serum-maskeyi cilde mavi LED ışığı veren Espada ile bir arada kullanmak akneye meyilli ciltler için etkili bir fikir. 

Güzellik endüstrisinin en özgün ve zamanın ruhunu en iyi kavrayan girişimcilerinden Bobbi Brown, lüks segmentte son yılların en başarılı ve popüler markası olarak kabul edilen Augustinus Bader’in yeni CEO’su seçildi. Kendi adını taşıyan makyaj markasını Estée Lauder Companies’e sattıktan sonra 2016’da markadan tamamen çekilen Brown, 2021’de temiz içerikli bakım ve makyaj ürünlerinden oluşan Jones Beauty’yi kurmuştu. Kısa bir süre önce sektöre satış rekorları kıran iki nemlendirici ile giren ve celebrity kitlesi üzerinden PR yapan Augustinus Bader’in hızlı büyümesine Bobbi Brown dokunuşunun olumlu bir katkısı olacağı şüphesiz.