29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
19.05.2023 04:30

Vücudunuzu yaza hazırlama rehberi

Arındırma, nemlendirme, sıkılaştırma. Havalar ısınırken yüzünüze gösterdiğiniz ilgiyi bedeninize de göstermeniz için yaza hazırlıkta yıllardır sadık kaldığım bakım rutinime göz atın

Tüm vücudumuz deriyle kaplı olsa da, kimi zaman yüzümüze gösterdiğimiz ilgiyi ben dahil bir çoğumuz bedenimizin geri kalanına göstermeyi atlayabiliyoruz. Havaların ısınıp kıyafetlerin hafiflediği bu günlerde, kış aylarında nispeten saklı olan cildimizin tamamına hak ettiği değeri göstermekte fayda var. Aynı yüz bakımında olduğu gibi etkili ve cilt tipimizle anlaşan ürünlerden oluşan bir seçki belirleyerek, yazı nemli, olumsuz dış etkenlerden korunan ve ölü deriden arınmış bir bedenle karşılamak için ben de kendime yeni bir rutin belirledim. Benim için bu rutinin püf noktası, bedenime maksimum etkiyi sağlayacak, pratik ve kullanımı keyifli ürün ve bakımlardan oluşuyor olması.

Haftada 3 kez peeling yapın

İlk adım, vücudumuza düzenli olarak peeling yapmak. Kışın haftada bir olarak belirlediğim bu rutini etek mevsiminde haftada üçe çıkarıyorum. Vücut bakımında yapılan en önemli hatalardan biri, yüzümüze gösterdiğimiz hassasiyeti göstermemek olabiliyor. İyi bir arındırıcı seçerken cildi kurutmayan ve ölü deriyi cilt yüzeyini çizmeden temizleyen, nazik alternatifler tercih ediyorum. Homemade Aromaterapi güllü vücut ovması, Frank Body The Original Body Scrub, MBR Lipo Peel, Caudalie Vinosculpt Crushed Cabarnet Scrub ve Drunk Elephant Sugared Koffie Almond Milk Scrub düzenli olarak kullandıklarım arasında.