Savaş romanları denince akla çoğu zaman cephe sahneleri gelir: Patlayan toplar, açılan mevziler, “tarihi anlar”. Oysa savaşın asıl yüzü, çoğu zaman bu algının ve kameranın dışında kalır. Evini bırakmak zorunda kalanlar, geride kalmayı seçenler, bir ateş yakmak için gün boyu odun kesenler, yani tarihe geçmeyenler… Roy Jacobsen’in 2005 tarihli romanı Oduncular tam da bu görünmeyen yüzü anlatıyor.
21.11.2025 04:30
Savaşın küllerinde sessiz bir kasaba
Roy Jacobsen’in 2005 tarihli romanı Oduncular varoluşsal bir hikaye. Kitap savaşa sürüklenen sıradan insanların, bir biçimde yeniden hayat yolunu bulma çabasını anlatıyor
A+
Yazı Boyutunu Büyüt
A-
Yazı Boyutunu Küçült
* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.
Hayatta kalma tutkusu
16 Ocak 2026
Gençlik nereye gidiyor?
09 Ocak 2026
İşgalin ortasında insan kalmak
02 Ocak 2026
Yürüyerek girilen bir yıl
26 Aralık 2025
Bir tutkunun dile getirilme biçimi
Tüm Yazıları
19 Aralık 2025