08 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.04.2023 21:45 | Son Güncelleme: 10.04.2023 12:47

ABD'li eski savaş pilotu anlattı: Her gün UFO görüyorduk

Eski bir ABD'li savaş pilotu, Amerikan kıyılarında eğitim yaparken filosunun aylarca neredeyse her gün nasıl UFO'larla karşılaştığını ve başta radar hatası olarak görünen durumların nasıl ulusal güvenlik tehdidi olabileceğini anlattı
ABD'li eski savaş pilotu anlattı: Her gün UFO görüyorduk

Eski bir F/A-18 Super Hornet pilotu olan ABD'li Teğmen Ryan Graves, gözlemlerin rapor edilmesini teşvik etmek ve ordunun Tanımlanamayan Hava Olayları (UAPs) olarak adlandırdığı şeyin bilimsel olarak incelenmesini savunmak için çabalıyor. Geçen yıl ABD Kongresi UFO'larla ilgili ilk oturumunu gerçekleştirdi ve Pentagon son iki yılda 171'i açıklanamayan 350 cismi raporladığını açıkladı.

Radar hatası değil

Teğmen Graves 2014 yılında filosunun nükleer enerjiyle çalışan bir uçak gemisi olan USS Theodore Roosevelt'te nasıl konuşlandığını ve Basra Körfezi'ne konuşlanmaya hazırlandığını anlattı. Graves "Pilotlar Virginia açıklarında W-72 adı verilen ve başka hiçbir şeyin uçmasına izin verilmeyen kapalı bir hava sahasında eğitim görüyorlardı. Uçakların radarı yenilendikten sonra pilotlar eğitim alanında cisimler tespit etmeye başladılar. Başlangıçta radar hatası olarak değerlendirilen bu cisimler daha sonra yaklaştıklarında ısıyı algılayan kızılötesi kameralar olan FLIR sistemlerinde görülmeye başlandı" dedi.

FLIR sistemleri ortamda görünür ışık olsun veya olmasın, aralarında sıcaklık farkı olan cisimleri kolayca birbirinden ayırabilme özelliğine sahiptir

Görünüşlerine ve sayılarına değinen Teğmen Graves "Sanki güneş belirlenemeyen cisimlerin üzerinde bir el feneri tutmuş gibiydi. Onları radarla izlerdik. Görebildiğimiz kadar alçaktan uçarak onları görmeye çalışırdık. Bu şeylerin ne olduğunu anlamaya çalışıyorduk. Onları hemen hemen her gün görüyorduk. Oraya gidiyorduk ve sabah orada oluyorlardı, akşam orada oluyorlardı. Neredeyse her zaman oradaydı. Sayıları ikiden üçe, altıdan yediye kadar değişirdi" ifadelerini kullandı.

Berrak bir kürenin içinde siyah küp

Teğmen Graves "Neredeyse onlardan birine çarpıyordum. Tamamen hareketsizdi ve açık bir kürenin içinde koyu gri veya siyah bir küp olarak tanımlayabilirim" dedi. Pilotlar tanımlanamayan cisimlere çarpmamak için eğitim alanlarının farklı bölgelerinde görev yapmaya başladılar. USS Theodore Roosevelt 2015 yılının başlarında planlandığı gibi Virginia'dan Florida Jacksonville'e taşındı. Ancak 600 mil güneye taşınmış olmasına rağmen gemi yakınlarında UFO görülmeye devam etti.

“Belirsizlik bir ulusal güvenlik tehdididir"

Teğmen Graves, Donanmadan ayrıldıktan sonra, kamu ve özel sektör arasındaki koordinasyona yardımcı olmak amacıyla UAP'lerin raporlanmasını teşvik etmeyi amaçlayan Americans for Safe Aerospace'i kurdu.

Graves "Bence doğru yönde ilerliyor. Raporlamayı engelleyen kültürel yüklerin çoğu ortadan kalktı. Hala orada uçan ve bu cisimleri gören insanlardan raporlar alıyorum. Bazıları küpler ve küreler tanımlıyordu. Sekiz ya da dokuz yıl boyunca temelde aynı nesnenin rapor edildiğini duydum. Ayrıca tanımlanamayan, beyaz cisimler de rapor ediliyor. Hava sahamızda cisimler olduğunun ve bunların ne olduğunun tam olarak farkında olmadığımızın farkında olmalıyız. Hava sahamızdaki belirsizlik bir ulusal güvenlik tehdididir" dedi.

"Daha fazla veriye ihtiyaç var"

Teğmen Graves’in bu cisimlerin ne olabilecekleri konusunda ise bir fikri yok. Graves "Daha fazla veri toplamamız gerekiyor. Masada pek çok şey var ama daha fazla veriye ihtiyacımız var. Henüz sonuç çıkarabileceğimiz bir noktada değiliz" dedi