16 Kasım 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 28.06.2023 20:48 | Son Güncelleme: 28.06.2023 21:01

Activision CEO'su Kotick: Call of Duty bir platforma özel olursa isyan çıkar

Call of Duty'nin yapımcısı Acitivision Blizzard'ın CEO'su Bobby Kotick, şirketinin Microsoft tarafından 69 milyar dolara alınması sürecinde bugün mahkemeye çıktı. Kotick, yaptığı açıklamada Call of Duty'nin bir platforma özel olması halinde oyuncuların bu duruma büyük tepki verebileceğini söyledi
Activision CEO'su Kotick: Call of Duty bir platforma özel olursa isyan çıkar

Kotick, Microsoft eleştirmenlerinin söylediği gibi Call of Duty'yi tek bir platforma özel hale getirme çabasının her ay oyunu oynayan yaklaşık 100 milyon kişiyi yabancılaştıracağını söyledi. Kotick, "Oyunu tek bir platformdan kaldırırsanız isyan çıkar" sözlerini kaydetti.

PlayStation'dan kaldırılması zararlı olur

Kotick, PlayStation'a vurgu yaparak Sony Group tarafından üretilen PlayStation'dan Call of Duty'nin kaldırılmasının Activision'ın işleri için çok zararlı olacağını söyledi.

Federal Ticaret Komisyonu (FTC), bir yargıçtan Microsoft'un satın alınmasını geçici olarak durdurmasını ve böylece kurum içi yargıcın dava hakkında karar vermesini istedi. Geçmişte federal mahkemede kaybeden taraf genellikle davayı kabul ediyor ve kurum içi süreç rafa kaldırılıyordu.

Oyun pek çok platformda mevcut

Davadaki ifadelerin çoğu Activision'ın tüm zamanların en çok satan video oyunlarından biri olan "Call of Duty" üzerine odaklandı. Oyun bugün akıllı telefonlarda, birden fazla konsolda ve masaüstü bilgisayarlarda mevcut.

Nintendo kararım hatalıydı

Kotick, "Zamanında Call of Duty'yi Nintendo'nun Switch'inde sunmayı düşündüğünü ancak konsolun çok fazla oyuncuya ulaşacağını düşünmediği için buna karşı çıktığını söyledi ve ekledi: "Nintendo konusunda kötü bir karar verdim"

Microsoft CEO'su Satya Nadella'nın da federal mahkemede ifade vermesi planlanıyor.

Antitröst yasasını uygulayan FTC, Biden yönetimi sırasında birleşmeler konusunda daha sert bir tutum sergiledi. FTC, satın alma sürecinin hayata geçmesi halinde Xbox konsolunu üreten Microsoft'un Activision oyunları için kendi cihazlarında özel erişim sağlayacağı ve Nintendo ile Sony'yi kapının dışarıda bırakacağını öngörüyor.

Microsoft, antitröst kaygılarını gidermek için Call of Duty oyununu rakiplerine lisanslamayı da teklif etti. Ayrıca, oyunları tüm rakiplere lisanslayarak finansal açıdan daha iyi durumda olduğunu savundu. Anlaşma birçok ülkeden onay aldı ancak Amerika Birleşik Devletleri'ndeki FTC ve İngiltere'deki Rekabet ve Piyasalar Kurumu henüz bu sürece yeşil ışık yakmış değil.