28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 26.08.2023 22:37 | Son Güncelleme: 26.08.2023 22:45

Apple Hindistan'da iPhone üretimini artırmak için yoğun çaba içinde

Teknoloji devi Apple, Çin pazarına olan bağımlılığını azaltmak için anahtar olarak gördüğü Hindistan pazarında iPhone üretimini artırmaya çalışıyor. Hindistan'ın yüksek potansiyelinin de farkında olan şirket yöneticileri hükümet yetkilileriyle yoğun bir görüşme halinde
Apple CEO'su Tim Cook Hindistan'ın Bombay kentinde ülkedeki ilk Apple Store'un açılışında (19 Nisan 2023)
Apple CEO'su Tim Cook Hindistan'ın Bombay kentinde ülkedeki ilk Apple Store'un açılışında (19 Nisan 2023)

Apple Hindistan'daki üretimini halihazırda büyük ölçüde genişletmiş durumda ve son olarak bu ülkede Çin ile neredeyse eşzamanlı olarak iPhone 15 serisinin üretimine başlandı. Ancak yeni bir rapor, gelecekteki genişleme hakkında daha fazla görüşme yapıldığını söylüyor.

India's Business Today'in haberine göre, Apple yöneticileri ile ülkenin Maliye Bakanlığı arasında kısa bir süre önce ayrıntılı bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantının özellikle Hindistan'daki akıllı telefon üretiminin geleceği üzerine odaklandığı belirtildi. Business Today ayrıca Hindistan'ın politikalarının girişimi desteklemek için nasıl uyumlu hale getirilebileceğinin tartışıldığını söylüyor.

Daha fazla ayrıntı yok ancak görüşmeler Tim Cook'un Nisan 2023'te Başbakan Narendra Modi ile yaptığı görüşmeyi takip ediyor. Bu görüşme aynı zamanda Hindistan'ın kısa bir süre önce akıllı telefonlar ve diğer cihazlar için ithalat lisansı alma zorunluluğu getirmesini de içeriyor ve bu engelin aşılması amaçlanıyor.

Hindistan 'in' Çin 'out'

Apple ve tedarikçileri, iPhone için tek kaynak olarak Çin'e olan bağımlılığı azaltmak amacıyla Hindistan'a taşınıyor. Nisan 2023 itibariyle Apple tüm iPhone üretiminin yüzde 7'sini Hindistan'a taşıdı ve ülkenin ticaret bakanı hedefin yüzde 25'e ulaşmak olduğunu söyledi.