03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.07.2023 20:25 | Son Güncelleme: 04.07.2023 21:17

Apple tüm itirazlarına rağmen 4G patent davasını kaybetti

Londra Temyiz Mahkemesi verdiği kararla Apple'ın iPhone ve iPad gibi cihazlarda kullanılan iki telekomünikasyon patentini ihlal ettiğine hükmetti, teknoloji devinin ABD'li patent sahibi Optis ile uzun süredir devam eden bir anlaşmazlıkta yaptığı itirazı reddetti
Apple tüm itirazlarına rağmen 4G patent davasını kaybetti

Teksas merkezli Optis Cellular Technology, Optis'in 4G gibi belirli teknolojik standartlar için gerekli olduğunu söylediği patentleri kullanması nedeniyle 2019 yılında Apple'a dava açtı. Londra Yüksek Mahkemesi geçen yıl Optis'in 4G patentlerinden ikisinin standart temel patentler olduğuna ve Apple'ın bunları ihlal ettiğine karar verdi.

Apple'ın itirazları sonuçsuz kaldı

Apple, söz konusu iki patentin 4G standartları için gerekli olmadığını ve patentleri ihlal etmediğini savunarak Mayıs ayında bu karara itiraz etti. Ancak itiraz Temyiz Mahkemesi tarafından reddedildi ve Yargıç Colin Birss yazılı bir kararla Apple'ın ihlal olmadığı yönündeki argümanını Yüksek Mahkeme'nin reddetmekte haklı olduğunu ve ihlalin gerçekleştiğine karar verdiğini söyledi.

Bu son gelişme, Apple ve Optis arasında 2019 yılında başlayan ve sadece İngiltere'de altı ayrı duruşmaya ve birkaç temyiz duruşmasına yol açan yasal savaştaki en son karar oldu.

Geçtiğimiz ay Temyiz Mahkemesi, Optis'in 4G ile ilgili diğer iki patentin iptaline ilişkin daha önceki bir karara karşı yaptığı temyiz başvurusunu onayladı ve Ekim ayında Optis'in Apple'ın patentlerini ihlal etmesini durdurmak için bir tedbir kararı alma hakkına sahip olduğuna hükmetti.