27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.01.2024 20:26 | Son Güncelleme: 19.01.2024 20:35

Apple Vision Pro için kötü haber: YouTube, Netflix ve Spotify olmayacak

Apple'ın ses getiren ürünlerinden biri olan Vision Pro için daha satışa çıkmadan kötü haber geldi. Netflix ve Spotify'dan sonra YouTube da Apple Vision Pro için bir uygulama geliştirmeyeceğini duyurdu
Apple Vision Pro için kötü haber: YouTube, Netflix ve Spotify olmayacak

Dünyanın en popüler video ve müzik hizmetleri olan Google'ın YouTube platformu ve Spotify, Apple'ın yakında piyasaya çıkacak olan karma gerçeklik başlığından uzak durma konusunda Netflix ile ortak paydada buluştu.

YouTube Perşembe günü yaptığı açıklamada, Apple Vision Pro için yeni bir uygulama geliştirmeyi planlamadığını ve iPad'lerdeki YouTube uygulamasının Vision Pro'da çalışmasına da izin vermeyeceğini duyurdu. YouTube, Netflix gibi müşterilerine içeriğini görmek istiyorlarsa bir web tarayıcısı kullanmalarını öneriyor. Vision Pro ile Safari web tarayıcı üzerinden YouTube kullanılabilecek. Ancak bir uygulama olarak bulunmayacak.

Web tarayıcısından kullanılabilecek

Konuyla ilgili bilgi sahibi bir kişiye göre Spotify şu anda Vision Pro'nun işletim sistemi olan visionOS için yeni bir uygulama planlamıyor ve iPad uygulamasının piyasaya sürüldüğünde cihazda çalışmasını sağlamayı beklemiyor. Ancak müzik hizmeti muhtemelen bir web tarayıcısından çalışacak. 

Apple Vision Pro'nun özellikle görsel bir deneyim sunduğu düşünüldüğünde, platform içinde YouTube uygulamasının yer almaması önemli bir eksiklik olarak ön plana çıkıyor.

Resmi uygulamalar yerine Safari üzerinden kullanılacak olan YouTube ve Spotify'ın Apple Vision Pro'da nasıl bir performansa sahip olacağını ise zaman gösterecek.

WhatsApp ve Instagram da uyumlu değil

YouTube ve Spotify, 3 bin 499 dolarlık cihazı desteklemekten neden vazgeçtiklerini açıklamayı reddetti. Spotify, Meta'nın Quest'i gibi rakip başlıklarda bir uygulama sunmuyor, ancak YouTube bu desteği veriyor. 

Meta'nın Facebook, Instagram ve WhatsApp'ı da dahil olmak üzere diğer önemli iPhone ve iPad uygulamaları da şu anda Vision Pro ile uyumlu değil. Ancak bu durum cihazın piyasaya sürülmesiyle değişebilir ya da geliştiriciler visionOS için yeni özel sürümler planlıyor olabilir. 

Vision Pro, Apple'ın 2015 yılında akıllı saat satışına başlamasından bu yana ilk büyük yeni ürün kategorisini temsil ediyor.