08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 26.06.2024 20:51 | Son Güncelleme: 26.06.2024 21:03

Apple Watch X geliyor: Ultra'ya göre kasası küçük, ekranı büyük

Teknoloji devi Apple, yeni nesil akıllı saati Apple Watch X üzerinde çalışmalarını sürdürürken, sızdırılan yeni görseller bu saatin Apple Watch Ultra'dan daha büyük bir ekrana sahip olduğunu gösteriyor
Apple Watch X geliyor: Ultra'ya göre kasası küçük, ekranı büyük

Apple Watch Series X'e ait olduğu iddia edilen bir dizi CAD (Computer Aided Design) görüntüsünün sızdırılması sonrası Watch X'in Apple Watch Ultra'dan daha büyük bir ekrana sahip olduğu görüldü.

91mobiles'a göre ekranın 50,8 mm olduğu iddia ediliyor. Bu iddialar, sektördeki belirsiz kişilerden alınan bir dizi CAD görüntülerine dayanıyor.

Watch 9'dan büyük Watch Ultra'dan küçük

Bu görseller, daha büyük ekrana rağmen Apple Watch X'in daha küçük bir kasaya sahip olacağını gösteriyor. Özellikle, görseller 46 mm'ye 39,7 mm'lik bir gövde boyutuna işaret ediyor, bu da onu Apple Watch Series 9'dan daha büyük ancak yine de Apple Watch Ultra'dan daha küçük yapıyor.

Daha önceki söylentilerde Apple Watch Series 10'un yeni ve daha ince bir tasarıma sahip olacağı defalarca iddia edilmişti. Bu görsellere göre ikisi de doğru değil.

Bunun yerine, kordon takma mekanizması da dahil olmak üzere genel tasarımın aynı olduğu görülüyor. Daha da önemlisi, yeni Apple Watch'un 11,6 mm derinliğinde olacağı iddia ediliyor. 

Apple Watch Series 10'un, orijinal modelin onuncu yıldönümü olması nedeniyle uzun zamandır önceki modelden daha önemli bir güncelleme alması bekleniyordu. Daha önce iPhone X bu şekilde piyasaya sürülmüştü ve sıradaki saatin Apple Watch Series X olduğu düşünülüyor.