09 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 24.10.2023 21:55 | Son Güncelleme: 24.10.2023 22:15

Apple'dan Cadılar Bayramı sürprizi: iPhone 15'ten sonra sırada ne var?

Apple bu ayın sonlarına doğru özel bir sanal etkinlik düzenleyeceğini duyurdu. Yeni Mac'lerin duyurulması beklenirken, etkinlik 30 Ekim Pazartesi günü gerçekleştirilecek. Peki yeni Mac'ler nasıl olacak? Apple'ın zirvede başka bir sürprizi olacak mı?
Apple'dan Cadılar Bayramı sürprizi: iPhone 15'ten sonra sırada ne var?

Apple'ın web sitesi üzerinden yayınlanacak olan sanal etkinlikte şirket yeni ürünlerini tanıtacak. iPhone lansmanından sonra ilk kez etkinlik düzenleyen şirketin bu kez yeni Mac'lerini duyurması bekleniyor.

Slogan: Korkunç hızlı

Apple'ın düzenleyeceği etkinliğin 30 Ekim'e denk gelmesi elbette tesadüf değil. Teknoloji devi, Cadılar Bayramı üzerinden etkinliğin sloganını 'Scary Fast' yani 'Korkunç Hızlı' olarak belirledi ve bu şekilde online etkinliğinin davetiyelerini yolladı.

Geçtiğimiz birkaç Apple etkinliğinden farklı olarak, bu özel lansman tamamen sanal olarak gerçekleştirilecek. Basın mensupları için yüz yüze zirve olmayacak. Herkes Apple'ın web sitesi, YouTube ve Apple TV uygulaması üzerinden etkinliği canlı olarak izleyebilecek.

Apple ne tanıtacak?

Apple'ın ay sonunda yapacağı etkinliğinde yeni Mac'lere odaklanması bekleniyor. Şirketin yeni bir iMac ve MacBook Pro için olası güncellemeler üzerinde çalıştığı söyleniyor. 

Apple'ın yeni nesil M3 çipini bu zirvede tanıtmaya hazır olup olmadığı ise belirsiz. Yeni iMac'in ilk kez WWDC 2022'de tanıtılan M2 çipinden güç alması mümkün. Ancak "Korkunç hızlı" sloganı, daha kayda değer yükseltmelerin yolda olduğunu gösteriyor. Bu nedenle bu zirvede yeni bir işlemci görebiliriz.

Apple, mevcut M1 işlemcili iMac'i Nisan 2021'de M1 çipiyle birlikte tanıttı. Farklı renklerde sunulan ultra ince tasarıma sahipti. Ancak 24 inç iMac o zamandan beri güncellenmedi. Ocak ayında Apple, M2 çipli güncellenmiş 14 inç ve 16 inç MacBook Pro'yu duyurmak için bir tür sanal etkinlik düzenledi. Bu "etkinlik" önceden duyurulmadı ve bunun yerine Apple'ın web sitesindeki basın bültenleri ve YouTube'da canlı olmayan bir video olarak servis edildi.