29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.04.2023 22:14 | Son Güncelleme: 04.04.2023 22:23

Apple'ın patronu Tim Cook aileleri uyardı: Çocuklarınıza ekran karşısında katı kurallar koyun

Apple'ın CEO'su Tim Cook bugünün çocuklarının 'dijital doğduğunu' söyledi ve ebeveynleri ekran başında geçirilen zaman konusunda katı kurallar koymaları konusunda uyarıda bulundu
Apple'ın patronu Tim Cook aileleri uyardı: Çocuklarınıza ekran karşısında katı kurallar koyun

Dünyanın en önemli teknoloji şirketlerinden birine liderlik etmesine rağmen Apple CEO'su Tim Cook, çocukların şirketin ürünleriyle tüm zamanlarını geçirdiğini görmek istemiyor. Cook, GQ'da yayınlanan demecinde "Çocuklar dijital doğuyor, artık dijital çocuklar" tabirini kullanırken şu eklemeyi yapıyor: "Ve bence bu konuda bazı katı kurallar koymak gerçekten önemli."

Okullarda teknoloji kullanımı sınırlı olmalı

Çocuk sahibi olmayan Cook, daha önce yeğenini sosyal medya kullanırken görmek istemediğini söylemiş ve hatta okullarda teknoloji kullanımının sınırlandırılması gerektiğini savunmuştu.

Cook, Apple'ın dijital bağımlılığı teşvik etmek için hareket etmediğini savunurken "İnsanların telefonlarımızı çok fazla kullanmasını istemiyoruz. Bunun için teşvik etmiyoruz. Bunu istemiyoruz. İnsanların bunu yapmaması için araçlar sağlıyoruz" sözlerini kaydetti.

Cook, bunun yerine şirketin insanları başka türlü yapamayacakları şeyleri yapmaları, öğrenmeleri ve hatta yaratmaları için güçlendiren ürünler geliştirmeye odaklandığını söyledi. Ancak Cook'un teknoloji konusundaki şüpheciliği, çocuklar üzerindeki etkisinin ötesine uzanıyor.

Cook'un profilinin yansıtıldığı haberde kendisinin uzun saatler çevrimiçi olmak yerine doğada vakit geçirmeye öncelik verdiğine dikkat çekiliyor. Bisiklete binen ve yürüyüş yapan Cook, doğada olmanın "yapabileceğiniz diğer tüm şeylerden daha iyi olduğunu" savunuyor.