01 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.11.2023 12:01 | Son Güncelleme: 19.11.2023 15:17

Avrupa'nın üç büyük ekonomisi bir araya geldi, yapay zeka regülasyonu için anlaştı

Avrupa ekonomisinin üç büyük ülkesi olan Almanya, Fransa ve İtalya yapay zekanın gelecekte nasıl düzenlenmesi gerektiği konusunda anlaşmaya vardı
Avrupa'nın üç büyük ekonomisi bir araya geldi, yapay zeka regülasyonu için anlaştı

Yapay zekanın kullanımı yaygınlaşırken bu çözüme ilişkin düzenleme çalışmaları da hız kazandı. Reuters tarafından görülen ve Avrupa düzeyinde müzakereleri hızlandırması beklenen ortak bir belgeye göre, Almanya, Fransa ve İtalya tarafından yapay zekanın gelecekte nasıl düzenlenmesi gerektiği konusunda ortak paydada buluşuldu. Üç hükümet, Avrupa Birliği'ndeki hem büyük hem de küçük yapay zeka sağlayıcıları için bağlayıcı gönüllü taahhütlerden yana tavır aldı.

Reuters'ın haberine göre Avrupa Komisyonu, Avrupa Parlamentosu ve AB Konseyi şu anda bloğun bu yeni nesil teknolojide kendisini nasıl konumlandırması gerektiğini müzakere ediyor.

Yapay zeka yasası

Parlamento Haziran ayında, yapay zeka uygulamalarından kaynaklanan güvenlik risklerini önlemek ve ayrımcı etkilerden kaçınmak, ancak bu yeni teknolojinin Avrupa'daki yenilikçi gücünü yavaşlatmamak amacıyla bir "Yapay Zeka Yasası" sundu.

Tartışmalar sırasında Avrupa Parlamentosu, davranış kurallarının başlangıçta sadece büyük yapay zeka sağlayıcıları için bağlayıcı olmasını önerdi. Ancak üç AB hükümeti, daha küçük Avrupalı sağlayıcılar için bu belirgin rekabet avantajına karşı uyarıda bulundu. Bu durumun, bu küçük sağlayıcıların güvenliğine daha az güven duyulmasına ve dolayısıyla daha az müşteriye yol açabileceğini söylediler.