29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.11.2023 14:40 | Son Güncelleme: 19.11.2023 15:06

Breaking Twitter isimli kitabın yazarı Mezrich: X'i satın alan Elon Musk'ın ruh sağlığı bozuk

Breaking Twitter isimli kitabın yazarı Ben Mezrich, Elon Musk'ın X'in CEO'su olduğu dönemde endişelerinin arttığını ve şirkette ikiden fazla çalışanın bir araya geldiği toplantıları yasaklayacak kadar ruh sağlığının bozulduğunu iddia etti
Breaking Twitter isimli kitabın yazarı Mezrich: X'i satın alan Elon Musk'ın ruh sağlığı bozuk

Ben Mezrich bir röportajında, "Elon'un kontrolden çıktığına dair pek çok örnek var" dedi ve şu sözleri kaydetti: "Bir noktada o kadar kontrolden çıktı ki, isyan çıkmasından korktuğu için X'te ikiden fazla kişinin bir araya gelmesine izin vermedi"

Mezrich, Tesla CEO'sunun çalışanların siteyi sabote etmesinden korktuğunu ve kendisini alaşağı etmek için bir komplo kurulduğunu düşündüğünü söyledi.

"Breaking Twitter" Musk'ın geçen yıl platformu kaotik bir şekilde ele geçirmesine odaklanıyor. Mezrich, Business Insider'a verdiği demeçte "X çalışanlarından ve Musk'ın sırdaşlarından bana bilgi akışı oluyor" şeklinde konuştu.

Ben Mezrich'in kaleme aldığı Breaking Twitter, Musk'ın platformu kaotik bir şekilde ele geçirmesine odaklanıyor

 

Ocak ayında yayınlanan bir makalede The Verge, Musk'ın X'in çekirdek ekibinde büyük toplantıların yasaklandığını bildirmişti. X'in geliştirici platformunu yöneten Amir Shevat, "Bunu yaparsan kovulma riskini alırsın" mesajının verildiğini söyledi.

Musk'ın endişeleri temelsiz değil

Musk'ın korkuları aşırı olsa da tamamen temelsiz olmayabilir. Mezrich, bir grup çalışanın toplu olarak istifa etmeyi planladığını söyledi.

"Twitter'daki bir grup üst düzey insan toplu bir istifa etkinliği düzenleyecekti" dedi ve ekledi: "Amaçları siteyi sabote etmek değildi, ama Twitter çalışanları kendi arasında hep birlikte çekip gitmenin bir yolunu bulmaya yönelik arka kanal konuşmaları yapılıyordu"

Mezrich, Musk'ın X'i satın almasının ardından işlerin yolunda gitmediğini ve bu durumun milyarderin ruh sağlığı üzerinde ciddi seviyede olumsuz bir etkisi olduğunu söyledi.

"Elon'un kontrolden çıktığına dair pek çok örnek var" diyen Mezrich, "Bence bu Elon'ın kendini köşeye sıkışmış hissettiğinde dünyaya karşılık vermesinin bir parçası. Davranışlarında bunun pek çok örneğini görebilirsiniz"