03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.07.2023 20:49 | Son Güncelleme: 22.07.2023 20:59

ChatGPT iPhone'lardan sonra Android telefonlara geliyor

OpenAI, Mayıs ayında iOS'ta piyasaya sürdükten sonra önümüzdeki hafta ChatGPT için uygulamanın Android sürümünü yayınlayacak
ChatGPT iPhone'lardan sonra Android telefonlara geliyor

ChatGPT uygulaması, iPhone ve iPad'lere gelmesinden birkaç ay sonra bu kez Android telefonlar için kullanıcılara sunuluyor. Şirket attığı bir tweet ile Android için ChatGPT'nin önümüzdeki hafta kullanıma sunulacağını duyurdu ve belirli bir gün belirtmeden Google Play Store'da uygulama kullanıma sunulduğunda yüklemek için kayıt olabileceğiniz bir ön sipariş sayfasına bağlantı verdi.

Uygulama ayrıca Sensor Tower ve Similarweb verilerinin Haziran ayında web trafiği ve uygulama yüklemelerinde düşüşler göstermesinin ardından geliyor. Android uygulamasının gelişiyle şirket ziyaretçi trafiğini yeniden artırma şansı yakalayabilir.

Öte yandan ChatGPT ile ilgili bazı şikayetler de artmaya başladı. Özellikle de son birkaç gün içinde bazı kullanıcılar GPT-4'ün "daha yavaş ve pek de zeki görünmeyen" bir hale geldiğinden açıkça şikayet etti. Şirket ise üzerinde çalıştığı API güncellemesiyle bu sorunu çözmeyi planlıyor.

OpenAI'ın ChatGPT'sinin rakip sohbet robotu Google Bard'ın ise henüz bir mobil uygulaması yok ve sadece web arayüzü üzerinden kullanılabiliyor.