19 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 05.12.2023 21:05 | Son Güncelleme: 05.12.2023 21:16

Dünyanın en pahalı oyunu ortaya çıktı: 24 saatte 80 milyon kez izlendi

Dünyanın en çok satan ikinci oyunu olan GTA V'in ardından uzun yıllardır oyuncuların merakla beklediği GTA VI'nın ilk fragmanı yayınlandı. Fragmanın 24 saatte yaklaşık 80 milyon kez izlenmesi ise dikkat çekti
Dünyanın en pahalı oyunu ortaya çıktı: 24 saatte 80 milyon kez izlendi

GTA VI'ya ait 90 saniyelik ilk fragman, oyunun hikayesinin Miami'den ilham alan Vice City'de geçeceğini ve 1990'lardan bu yana ilk kez Lucia adında bir kadın kahramanın rol alacağını gösteriyor. Ancak oyun 2025 yılına kadar piyasaya sürülmeyeceği için bekleyiş sona ermiş değil.

Tüm zamanların en çok satan ikinci oyunu

Serinin bu son oyunu, Minecraft'ın ardından tüm zamanların en çok satan ikinci video oyunu haline gelen ve 2013'te satışa sunulan GTA V'in devamı olacak.

GTA serisinin 1997 yılında yayınlanan ilk oyunu

 

Son on yıldır GTA VI hakkında bitmek tükenmek bilmeyen söylentiler ve sızıntılar var. Yeni oyuna ait sadece bir fragmanın yayınlanacağının haftalar önce netleşmesi bile oyuncuları heyecanlandırmaya yetti ve ilgi bugüne kadar giderek arttı. Böylece videonun yayınlanmasıyla 24 saatini bile doldurmadan yaklaşık 80 milyon kez izlendi.

Fragmanda Tom Petty'nin Love is a Long Road şarkısının Americana tınıları eşliğinde araba yarışı yapan insanlar, partide eğlenenler ve yüzme havuzundan timsah çıkaran bir adam görülüyor.

Yanıtını bulmayan sorular

Ancak fragman hayranlara üzerinde düşünecekleri pek çok şey sunarken, bazı sorular henüz yanıtlanmadı. Bunların başında oyunun hangi konsollarda yayınlanacağı geliyor. Ancak bu belirsizlik çok sürmedi ve oyunu yayınlayan Take-Two Interactive, GTA VI'nın 2025'te piyasaya çıktığında PlayStation 5 ve Xbox Series S/X'te yayınlanacağını duyurdu.

Çıkış tarihi veya olası bir PC sürümü hakkında net bir bilgi yok; ancak serideki önceki oyunlarla aynı plan uygulanırsa konsol sürümünü bir PC sürümü takip edebilir. GTA IV ve V'in her ikisi de konsolda piyasaya sürüldükten birkaç ay sonra PC'de çıktı.

Fragmanı izleyen hayranlar, ayrıca baş karakter Lucia'nın arkasındaki sesin kime ait olduğunu soruyor, ancak seslendirme sanatçısının kimliği gizemini koruyor.

GTA V'in başarısı beklentileri yükseltti

Yeni oyunun gelmesi uzun zaman aldı ve Network N'in başkanı James Binns, oluşan bu büyük beklentinin dünya çapında 190 milyon kopya satan GTA V'in başarısıyla açıklanabileceğini söyledi ve şu sözleri kaydetti:

"GTA V dünyanın en büyük oyunlarından biri ve şu anda banka soyduğunuz ve çeteler kurduğunuz çevrimiçi bir oyun olan GTA Online tarafından yıllardır canlı tutuluyor"

1 milyar dolarlık oyun

Yeni oyun için bir milyar doların üzerinde para harcandığını dile getiren Binns, GTA VI'nın şimdiye kadar yapılmış en pahalı oyun olacağının altını çizdi.

Minecraft'ın ardından dünyanın en çok satan ikinci oyunu olan GTA V, ilk kez 2013'te karşımıza çıkmıştı

 

Daha önce oyun devinin başkanı Sam Houser, fragmanın Aralık ayında yayınlanmasının GTA serisinin 25. yıldönümüne denk gelmesinin amaçlandığını söylemişti.

İlk olarak 1997 yılında Dundee'de, daha sonra Rockstar North olarak bilinen DMA Design tarafından geliştirilen GTA, tartışmalı tarafları olduğu kadar ticari olarak da başarılı olan bir yapım.