08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 03.06.2024 19:47 | Son Güncelleme: 03.06.2024 19:56

Ekranı katlanabilen iPhone akıllı telefon sektörünü karıştırabilir

Tayvanlı araştırma şirketi TrendForce'a göre Apple'ın 2027'den önce katlanabilir bir iPhone çıkarması pek olası değil, ancak böylesi bir telefonu piyasaya sürüldüğünde akıllı telefon sektörünü önemli ölçüde karıştırabilir
Ekranı katlanabilen iPhone akıllı telefon sektörünü karıştırabilir

TrendForce'un raporu, katlanabilir telefonların şu anda akıllı telefon pazarının yalnızca yüzde 1,5'ini temsil ettiğini ve 2028 yılına kadar bu oranın yüzde 4,8'e çıkacağı tahmininde bulunuyor.

Görünüşe göre Apple ekranın katlandığı noktadaki çizgi ve güvenilirlik için katı gereksinimlerle birlikte bileşen özelliklerini ve performansını hala değerlendiriyor. Ekranın ortasındaki iz, mevcut katlanabilir cihazların çoğunda görülen ve rahatsız eden bir sorun. Bu durum ayrıca uzun vadeli dayanıklılık ve herhangi bir darbeden kaynaklanan ekran hasarı riski konusunda da endişelere yol açıyor.

Apple neden geç kaldı?

Samsung, Huawei, Motorola ve Nubia gibi şirketlerin bir dizi popüler katlanabilir cihazının ortaya çıkmasına rağmen, Apple'ın katlanabilir alana geç girmesi bir dezavantaj değil. Şirketin pazardaki önemli etkisi ve yerleşik müşteri tabanı, katlanabilir bir iPhone'un piyasaya sürüldükten sonra hızla popülerlik kazanabileceği anlamına geliyor. Sonuç olarak analistler, Apple'ın katlanabilir telefon alanına girmesinin pazar dinamiklerini önemli ölçüde değiştirebileceğine inanıyor.

Ekranı katlanabilen iPhone'dan önce iPad gelebilir

Apple'ın daha yüksek hacimli bir katlanabilir iPhone piyasaya sürmeden önce ürün kategorisine girişini başlatmak için büyük ekranlı bir katlanabilir iPad veya MacBook piyasaya sürmesi bekleniyor.