06 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.02.2023 19:47 | Son Güncelleme: 04.02.2023 19:59

Elon Musk Twitter Blue aboneleri için yeni gelir modelini açıkladı

Elon Musk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Blue üyeliği olan kullanıcıların şirketten gelir elde edeceğini duyurdu. Buna göre, platformda aktif olan premium üyeler reklam gelirlerinden para kazanacak
Elon Musk Twitter Blue aboneleri için yeni gelir modelini açıkladı

Elon Musk, kendi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Twitter Blue üyelerinin reklam gelirlerinden para kazanacağını duyurdu. Son zamanlarda Twitter’ın ofis kiralarını ödemediği ve 2018 yılında attığı tweet’lerle başı dertte olan Musk, sahibi olduğu sosyal medya platformunun gelirlerini artırmanın yollarını arıyor.

Elon Musk, reklam gelirlerinden para kazanmanın mümkün olabilmesi için yüksek profilli hesapların platformda aktif olması gerektiğini söyledi. Bu sayede, Twitter Blue üyeliği olan takipçiler reklam gelirlerinden para kazanacaklar. 

Gelirden pay alabilmek için Twitter Blue adı verilen premium versiyona abone olmak gerekiyor. Bu üyeliğin aylık ücreti ise 8 dolar

Musk, Twitter'ın reklam gelirlerinin ne kadarını paylaşacağını belirtmedi. Musk bu adımıyla, şirketin premium versiyonunun kabul görmesi için uğraşıyor ve ekim ayında şirketin başına geçtikten sonra reklam harcamalarına ara veren ya da durduran reklamverenleri geri kazanmayı hedefliyor.