28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.10.2023 23:14 | Son Güncelleme: 02.10.2023 23:25

Elon Musk vites yükseltti: Paris Hilton X'in yeni yüzü oldu

X'in bir sosyal medya platformundan çok daha fazlası olduğunu her fırsatta vurgulayan Elon Musk, X'i bir alışveriş platformuna taşıyacak sürpriz bir anlaşmayla yeniden gündemde. X ile işbirliğine giden Paris Hilton; alışveriş, moda ve güzelliğe odaklanan videolar hazırlayacak
Elon Musk vites yükseltti: Paris Hilton X'in yeni yüzü oldu

Paris Hilton X'in yeni yüzü oluyor. Ünlü yıldızın Elon Musk'ın sosyal medya platformu X için video içeriği oluşturmak üzere özel bir anlaşma imzaladığı duyuruldu. Bloomberg'in haberine göre X, Hilton ve 11:11 Media dijital reklam ajansı arasındaki ortaklık çerçevesinde ünlü yıldız, sosyal medya platformu X için moda, güzellik, seyahat ve diğer paralel konular üzerine videolar hazırlayacak.

Anlaşma, Musk'ın X'e daha fazla video ve canlı video içeriği getirme planını yansıtırken, eski adı Twitter olan platformu insanların metin güncellemeleri ve ara sıra kısa videolar yayınladığı bir yerden lüks bir alışveriş, iletişim, akış ve ödeme platformuna dönüştürmeyi amaçlıyor. 

Spaces için de içerik üretecek

Şirketten yapılan açıklamada, iki yıllık anlaşma kapsamında Amerikalı sosyetenin X ile birlikte çalışarak, X'in yeni gelişen canlı alışveriş alanı da dahil olmak üzere yılda dört orijinal video programı hazırlayacağı belirtildi. Hilton'un ayrıca Spaces ses özelliği gibi diğer X ortamlarında da içerik üreteceği belirtildi.

Hilton'un videolarından ve diğer içeriklerinden elde edilen gelir X ve 11:11 Media arasında paylaştırılacak.

X için bir ilk

Hilton, Musk'ın üç aylık bir süre içinde en az 500 takipçiye ve 5 milyon organik gösterime sahip olanlarla sınırlı olan içerik oluşturucu reklam programından yararlanan ilk büyük ünlü oldu.

TikTok Asya'da başardı

TikTok gibi sosyal medya grupları, Asya pazarlarındaki başarının ardından son dönemde batıda canlı alışveriş özelliklerine yatırım yaptı. Ancak Meta ve YouTube'un deneyleri, batılı tüketicilerin bu formata yabancı kalması nedeniyle sınırlı bir başarı elde etti.

Hem izlenecek hem alışveriş yapılacak

X, henüz Twitter olarak adlandırılırken, 2021'de çok az ilgi gören canlı alışverişe bir giriş yaptı ve şimdi kullanıcıların aynı pencerede izlemelerine, konuşmalarına ve alışveriş yapmalarına olanak tanıyan bir ürüne sahip. Şirket, kullanıcıların X'te Hilton ile bir canlı yayını izlerken, bir ürün kataloğuna göz atabileceklerini ve ardından uygulama içi tarayıcı aracılığıyla satın almak için ürünleri satan siteye tıklayabileceklerini söyledi.

X, Hilton'un canlı alışveriş de dahil olmak üzere platformdaki programlarının her biri için marka sponsorluğu sağlamasına yardımcı olmak için çalışacağını söyledi. X, Hilton'un düzenli videolarının Cadılar Bayramı, müzik, annelik ve yemek pişirme gibi konulara odaklanacağını ve aynı zamanda şirketin yeni tüketici ürünlerini ve filmlerini tanıtmasına yardımcı olacağını söyledi.

Daha yeni başlıyoruz

X'te 16.6 milyon takipçisi olan Hilton X'ten yaptığı ses kaydı eşliğindeki açıklamada şunları söyledi: "Birlikte, video, canlı video, canlı alışveriş ve hatta Spaces üzerinden hepinizle bağlantı kurmanın yeni yollarını keşfedeceğiz. Ve daha yeni başlıyoruz. Bayıldım"

Yılın başlarında Fox'un eski sunucusu Tucker Carlson programını X'te yeniden başlatacağını duyurmuştu. Ancak Musk ikilinin bir anlaşma imzalamadığını, yalnızca Carlson'ın platformdaki daha büyük influencer'lar için yeni bir reklam geliri paylaşımı özelliğinden yararlanacağını söyledi.

Kritik toplantı

Öte yandan Perşembe günü X'in CEO'su Linda Yaccarino, Musk'ın platformu devralmasını finanse eden Morgan Stanley, Bank of America, Barclays, MUFG, BNP Paribas, Mizuho ve Société Générale'deki bankacılarla bir araya gelerek şirket için vizyonunu ortaya koyacak ve Hilton anlaşmasının bu toplantı öncesi duyurulması dikkat çeken bir nokta.