29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 25.07.2023 10:24 | Son Güncelleme: 25.07.2023 10:34

Elon Musk'tan Twitter logosu açıklaması: Artık bir anlam ifade etmiyor

Dün Twitter'ın alışılmış mavi kuş logosonu değiştiren Elon Musk, bu logonun artık sosyal medya devini yansıtmadığını açıkladı. Musk'ın planına göre X uygulaması finans hizmetleri de sunan daha kapsamlı bir uygulama olacak
Elon Musk'tan Twitter logosu açıklaması: Artık bir anlam ifade etmiyor

Elon Musk, Twitter'ın ünlü mavi kuş logosunu değiştirme kararını, şirketi iletişim ve finansal işlemler için geniş bir platforma dönüştürme hamlesi olarak açıkladı ve sosyal medya devini her şeyin uygulaması olarak tanımladı. 

Musk, hafta sonu takipçilerinden bir logo alıp Twitter'ın yeni amblemi olarak benimsemesiyle ilgili olarak yaptığı paylaşımda, "Bu basitçe bir şirketin kendini yeniden adlandırması değil. Twitter ismi, kuşların tweet atması gibi, sadece 140 karakterlik paylaşımlar attığı zamanlarda anlamlıydı. Ancak şimdi birkaç saatlik video da dahil olmak üzere hemen hemen her şeyi gönderebilirsiniz. Önümüzdeki aylarda, kapsamlı iletişim ve tüm finansal dünyanızı yönetme yeteneği ekleyeceğiz. Twitter adı bu bağlamda bir anlam ifade etmiyor, bu yüzden kuşa veda etmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Finans hizmetleri sunacak

Milyarder sahibinin öngördüğü X uygulaması Twitter'ın temel altyapısını, şu anda Twitter'a yönlendirme yapan  X.com'a bağlayacak ve iletişim, multimedya ve finans yönetimi gibi özelliklerin olduğu bir uygulama olacak. 

Twitter CEO'su Linda Yaccarino, Musk'ın revizyonunu desteklemek için yayınladığı mesajlarda X'in ödemeler ve bankacılık gibi fintech özelliklerini içereceğini söyledi. Şirkete yeni katılan Yaccarino, Musk tarafından gerçekleştirilen bir dizi ani ve görünüşte keyfi değişikliğin ardından hem reklamverenlerin hem de kullanıcıların güvenini yeniden kazanma görevini üstlendi.

Marka değerini telafi etmesi mümkün mü?

Musk'ın kısa süre önce attığı tweet'e göre Twitter'ın reklam gelirleri yarı yarıya azaldı ve büyük rakibi Meta Platforms bu ay Threads uygulamasıyla karşısına bir rakip çıkardı. Medya uzmanları ve analistlere göre, Twitter'ı X olarak yeniden markalaştırma hamlesi dikkatleri yeniden platforma çekmiş olsa da, bunun kaybedilen milyarlarca dolarlık marka değerini telafi etmesi pek mümkün görünmüyor. 

Musk, X'i, Çinlilerin çoğunluğu tarafından ödemelerden mesajlaşmaya ve tüketici kredileri gibi çevrimiçi finansal hizmetlere kadar her şey için kullanılan Tencent Holdings Ltd. süper uygulaması WeChat gibi yapmaktan daha önce bahsetmişti. Ancak milyarderin X için özel olarak ne planladığı henüz bilinmiyor.