02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 20.12.2023 20:23 | Son Güncelleme: 20.12.2023 20:41

Google Brain'in kurucu ortağı Andrew Ng: Yapay zeka ile nükleer silah kıyası saçmalık

Google Brain'in kurucu ortağı Andrew Ng, yapay zeka ile nükleer silah riskini karşılaştırmanın 'akıl dışı' olduğunu söyledi
Google Brain'in kurucu ortağı Andrew Ng: Yapay zeka ile nükleer silah kıyası saçmalık

Google Brain'in kurucu ortağı Andrew Ng, nükleer silahlar ile yapay zeka riskleri arasında neden bir karşılaştırma yapıldığını anlamadığını söyledi.

Business Insider'ın haberine göre Ng, "Yapay zeka ile nükleer silahlar arasında bir benzetme yapmak için hiçbir neden göremiyorum. Bu çılgınca bir benzetme. Biri daha fazla zeka getiriyor ve daha iyi kararlar alınmasına yardımcı oluyor, diğeri ise şehirleri havaya uçuruyor. Bu iki şeyin birbiriyle ne ilgisi var?" şeklinde konuştu. 

Ng, Mayıs ayında Center for AI Safety tarafından yayınlanan ve yapay zekanın yarattığı riskleri nükleer savaş ve salgın hastalıklarla karşılaştıran bir bildiriye atıfta bulunmuştu. Açıklama, o dönemde oldukça ses getirmiş ve OpenAI CEO'su Sam Altman da dahil olmak üzere önde gelen yapay zeka sektörünün öncü isimleri tarafından desteklenmişti.

Google Brain'in kurucu ortağı Andrew Ng, yapay zeka ile nükleer silahların asla karşılaştırılmaması gerektiğini düşünüyor.

Elon Musk'a göre nükleer silahtan daha tehlikeli

Yapay zekayı hem kullanan hem mesafeli yaklaşan Elon Musk da dahil olmak üzere bir kesim, daha önce nükleer savaş ve yapay zeka arasında bağlantı kurmuştu. Milyarder, 2018'de bu teknolojinin nükleer silahlardan daha tehlikeli olduğunu söylemişti.

Ng, daha önce yapay zeka hakkında varoluşsal korkuları teşvik eden kişileri eleştirmişti. Google Brian'ın kurucu ortağı olan Ng, daha önce teknoloji devlerinin pazara hakim olmak istedikleri için yapay zekanın riskleri hakkındaki korkuları şişirdiklerini öne sürmüştü.

Jeff Dean, Greg Corrado ve Andrew Ng tarafından 2011 yılında geliştirilmeye başlanan Google Brain, açık öğrenmeye dayalı bir Yapay Zeka sistemi olarak biliniyor.

Ng, Ekim ayında The Australian Financial Review'a verdiği demeçte, şirketlerin "yapay zekanın soyumuzun tükenmesine neden olabileceği gibi kötü bir fikri" teşvik ederek sıkı düzenlemeleri tetiklemeyi umduklarını söyledi.