05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.12.2023 21:49 | Son Güncelleme: 11.12.2023 22:11

iOS 17.2 güncellemesi yayınlandı: İşte gelen yenilikler

Apple sessiz sedasız yeni iOS güncellemesini kullanıcılarına sundu. iOS 17.2 güncellemesi yaklaşık 1,5 GB dosya boyutuna sahip ve önemli pek çok iyileştirmeyi de beraberinde getiriyor. iOS 17 güncellemesini destekleyen tüm iPhone modellerine bu güncelleme de indirilebilecek
iOS 17.2 güncellemesi yayınlandı: İşte gelen yenilikler

Ekim ayında iOS 17.1'in yayınlanmasının ardından Apple, bir dizi yeni özellik ve değişiklik içeren iOS 17.2 güncellemesini akşam saatlerinde kullanıcılarına sundu. iOS 17.2 ile gelen en önemli değişiklik, Apple'ın ilk kez Haziran ayında WWDC'de (Dünya Geliştiriciler Konferansı) tanıttığı yeni Journal (Günlük) uygulamasının eklenmesi. Apple yeni Journal uygulamasını "anılarınızı korumanın yepyeni bir yolu" olarak tanımlıyor.

Journal uygulaması başlangıçta yalnızca iPhone'larda kullanılabiliyor. Apple'ın bu uygulamayı ne zaman iPad ve Mac'e genişletmeyi planladığına dair bir bilgi yok.

Journal, Apple iPhone kullanıcılarının günlük aktivitelerini düzenli şekilde kaydetmesini sağlıyor. WWDC 2023‘te duyurulan uygulama, şirketin sağlık ve fitness alanına yönelik en son adımı olarak nitelenebilir.

Apple Music uygulamasındaki değişiklik

Apple Music kullanıcıları için, "favorilere eklediğiniz" şarkılara göre otomatik olarak oluşturulan "Favori Şarkılar" adlı yeni bir varsayılan bir çalma listesi var. Bu özellik, ilk olarak iOS 17.1'de sunulan "Favoriler" özelliğini temel alıyor. iOS 17.2 artık şarkıları favorilerinize eklediğinizde otomatik olarak müzik arşivinize ekleyebiliyor. Bu seçeneği Ayarlar uygulamasına gidip "Müzik"i seçerek bulabilirsiniz.

iOS 17.2, Odak Modu açıkken Apple Music Dinleme Geçmişini kapatma özelliğini de ekliyor. Apple, çalınan müziğin önerileri ve karışımları etkileyip etkilemeyeceğini, Son Çalınanlar'da görünüp görünmeyeceğini veya Apple Music'te başkalarına gösterilip gösterilmeyeceğini kullanıcıların tercihine bırakıyor.

Bu, belirli bir Odak modunu etkinleştirdiğinizde, çalınan herhangi bir şarkının dinleme verilerinizi etkilemesini önlemek için Apple Music Odak Filtresini açabileceğiniz anlamına geliyor.

Vision Pro için önemli özellik

Ayrıca iOS 17.2 ile iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max kullanıcıları Vision Pro için uzamsal video kaydedebiliyor. Yeni uzamsal video geçişini Ayarlar uygulamasına gidip Kamera menüsünü seçtikten sonra Biçimler'i seçerek ve "Apple Vision Pro için Uzamsal Video" seçeneğini işaretleyerek etkinleştirebilirsiniz.

Apple’ın yeni uygulaması Journal, plajda çekilen fotoğrafların yer aldığı, konumun ve kullanıcıların o sırada ne dinlediğinin ayrıntılarını içeren yeni bir fotoğraf albümünü işaretleyerek, kullanıcılardan kıyıya yaptıkları son gezi hakkında yazmalarını isteyebilecek. Bu öneriye dokunduğunuzda, bu bilgiler otomatik olarak uygulamadaki bir taslak gönderiye ekleniyor ve önemli Journal girişleri, daha sonra bulunup daha kolay görülebilmeleri için işaretlenebiliyor.

Uzamsal video saniyede 30 kare hızında 1080p çözünürlükte kaydediliyor. Apple, bir dakikalık uzamsal videonun yaklaşık 130 MB depolama alanı kapladığını tahmin ediyor.

Apple, iOS 17.2 ile birlikte varsayılan bildirim sesini değiştirme özelliğini ekliyor. Bu, iOS 17'nin varsayılan bildirim sesini "Tri-tone "dan "Rebound "a değiştirmesinin ardından gelen önemli bir karar. 

iOS 17.2 ile gelen bir başka özellik sayesinde Mesajlar uygulamasında herhangi bir çıkartma veya emoji kullanarak mesajlara tepki verebilmek artık mümkün. Bu, bir mesaja uzun basarak ve yeni "Çıkartma Ekle" seçeneğini seçerek yapılabiliyor.

iOS 17.2 ile gelen diğer yenilikler

iPhone 15 Pro ve 15 Pro Max Eylem düğmesi için Çeviri seçeneği,
iPhone 15 Pro’lar için telefoto kameranın odaklama hızı iyileştiriliyor,
Mesajlarda konuşmalara çıkartma ekleme ve Memoji güncellemeleri,
Hava durumu güncellemeleri ve yeni widget görünümleri,
Siri ile sağlık uygulaması verilerine erişme,
AirDrop iyileştirmeleri,
Yeni Dijital Saat araç takımı,
Gelişmiş otomatik doldurma,
Yeni klavye düzenleri,
iPhone 13 ve 14 modelleri için Qi2 şarj cihazı desteği,
Bazı araçlarda kablosuz şarjı engelleyen sorunu ortadan kaldırıyor.

iOS 17.2 güncellemesini alan modeller

iPhone XR, XS ve XS Max
iPhone 11, iPhone 11 Pro ve 11 Pro Max
iPhone SE (2. nesil)
iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro ve 12 Pro Max
iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro ve 13 Pro Max
iPhone SE (3. nesil)
iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro ve 14 Pro Max
iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro ve 15 Pro Max