05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.12.2023 22:10 | Son Güncelleme: 04.12.2023 22:48

Yoğun yağış sonrası iPhone üretimi durdu

Teknoloji devi Apple'ın Hindistan'daki üretimlerini yaptığı Foxconn fabrikasında yoğun yağışlar sonrası üretim durduruldu
Yoğun yağış sonrası iPhone üretimi durdu

Pazartesi günü Hindistan'ın iki güney eyaleti şiddetli bir kasırganın etkisine hazırlanırken, en az dört kişi öldü, fabrikalar kapandı ve Hindistan'ın en işlek havaalanlarından birinin pisti sağanak yağmur nedeniyle sular altında kaldı.

Meteoroloji uzmanlarınca yapılan açıklamada, Michaung siklonunun Salı günü öğle saatlerinde Hindistan'ın güneyindeki Andhra Pradesh eyaleti kıyılarında karaya ulaşmasının beklendiği ve 90-100 km hızla esen rüzgarların hızının 110 km'ye kadar çıkabileceği belirtildi.

Reuters'ın haberine göre Tayvanlı Foxconn ve Pegatron, Hindistan'ın güneyindeki Chennai yakınlarında bulunan fabrikalarında iPhone üretimini şiddetli yağışlar nedeniyle durdurdu.

Kaynaklar, Chennai'deki iPhone fabrikasında yaklaşık 35 bin kişiyi istihdam eden Foxconn'un Salı günü üretime devam edip etmeme konusunda henüz bir karar almadığını belirtti. Foxconn, Hindistan'ın güneyindeki üretim tesislerine yatırım yaparak varlığını hızla genişletmişti.

Pegatron, son aylarda ikinci kez fabrikasını kapatmak zorunda kaldı. Eylül ayında çıkan bir yangının ardından iPhone montajını geçici olarak durdurmak zorunda kalan şirket, şimdi de şiddetli yağışlar nedeniyle üretime ara verdi.