08 Temmuz 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 27.06.2024 20:50 | Son Güncelleme: 27.06.2024 20:59

iOS 18 ile AirPods Pro kulaklıklara gelecek 5 yeni özellik

Apple Eylül ayında genel kullanıma sunacağı iOS 18 ile birlikte pek çok yeniliği beraberinde getirecek. Bu dev güncelleme aynı zamanda AirPods, AirPods Pro ve AirPods Max kablosuz kulaklık modellerine de yeni özellikler kazandıracak
iOS 18 ile AirPods Pro kulaklıklara gelecek 5 yeni özellik

Apple'ın yaklaşan iOS 18 yazılım güncellemesi, desteklenen iPhone'lar için pek çok yeni özelliği bir arada sunacak. Ancak aynı zamanda makine öğrenimi iyileştirmeleri ve yapay zeka geliştirmelerinden yararlanan bir dizi sofistike yeni özellik, AirPods Pro deneyimini de iyileştirecek.

Baş hareketleri

Apple, kullanıcıların AirPods Pro'yu eller serbest ve tek kelime etmeden kontrol etmelerine olanak tanıyan yeni kafa hareketleri eklemeye hazırlanıyor. Yeni hareketlerle, bir aramayı yanıtlamak veya reddetmek için başınızı yukarı aşağı veya soldan sağa sallayabilirsiniz. Siri ayrıca kullanıcıların konuşmadan çağrıları yanıtlamasına veya reddetmesine, mesajlarla etkileşime geçmesine, bildirimleri yönetmesine ve daha fazlasına olanak tanıyacak.

Görüşmelerdeki gürültüyü azaltacak

Apple'ın iPhone'ları gürültülü bir ortamda olduğunuzda da bir arama sırasında sesinizi konuştuğunuz kişi için daha net hale getirebilen bir arama özelliği içeriyor. Apple, iOS 18'de AirPods Pro'ya Ses Yalıtımı özelliğini ekleyerek arka plandaki yüksek sesleri azaltıyor.

Bir görüşme yaparken, AirPods Pro'daki mikrofonlar genellikle arayan kişinin etrafındaki rüzgar gibi ortamdaki çok çeşitli sesleri de alıyor. Bu da görüşmelerde karşı tarafın sesi anlayamamasına yol açabiliyor. Ancak Ses Yalıtımı özelliği ile makine öğrenimi, bu sesleri ayırt edecek, ortam gürültüsünü engelleyecek ve sesinizin net bir şekilde gelmesi için sesinize öncelik verecek.

Oyun için Kişiselleştirilmiş Uzamsal Ses

Kişiselleştirilmiş Uzamsal Ses, AirPods (3. nesil), AirPods Pro ve AirPods Max ile oyun oynamak için kullanılabilecek. Apple, AirPods Pro kullanan oyuncuların mobil oyunlar için bugüne kadar sunduğu en iyi kablosuz ses gecikme süresine sahip olacağını iddia ediyor.

AirPods Pro kullanıcıları ayrıca takım arkadaşları ve diğer oyuncularla sohbet ederken 16 bit/48 kHz ses de dahil olmak üzere gelişmiş ses kalitesi sağlayacak. Oyun geliştiricileri de daha sürükleyici bir ses deneyimi için uzamsal sesi oyunlarına dahil edebilecekler.

Uyarlanabilir Ses Kontrolü

Apple'ın ikinci nesil AirPods Pro'su, çevrenizdeki değişikliklere göre sesi ve aktif gürültü engellemeyi ayarlayan Adaptif Gürültü Kontrolü adlı bir Adaptif Ses özelliğine sahip. Apple, ayarı daha fazla veya daha az gürültüye izin verecek şekilde değiştirmenize olanak tanıyan bir "Uyarlanabilir Sesi Özelleştir" menüsü ekleyecek.

İşitme Cihazı Modu

Bloomberg'den Mark Gurman'ın Mart ayında yayınladığı bir rapora göre AirPods Pro, bu yılın sonlarında iOS 18'in yayınlanmasıyla birlikte yeni bir "işitme cihazı modu" kazanacak. AirPods Pro halihazırda, doğrudan kullanıcının önündeki kişilerin ses seviyesini ve netliğini artıran bir Conversation Boost özelliği sunuyor, ancak Apple şimdiye kadar kulaklıkları bir işitme cihazı olarak isimlendirmedi.