27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.06.2024 21:33 | Son Güncelleme: 11.06.2024 21:44

iOS 18 yüklü iPhone'larda telefon görüşmeleri kaydedilebilecek

Apple'ın pazartesi akşamı WWDC zirvesinde duyurduğu iOS 18'de gelen ilginç yeni özelliklerden biri, Telefon uygulaması aracılığıyla canlı telefon görüşmelerinizi otomatik olarak kaydetmenize ve yazıya dökmenize olanak tanıyacak. Peki bu uygulama Türkçe dil desteğine sahip mi?
iOS 18 yüklü iPhone'larda telefon görüşmeleri kaydedilebilecek

Bir aramayı yanıtladıktan veya bir arama yaptıktan sonra kaydı etkinleştirebilirsiniz. Tüm çağrı katılımcıları çağrının kaydedildiği konusunda bilgilendirilirken böylece herhangi bir kötü sürpriz söz konusu olmaz ve herkes en başından itibaren yapılan kayıttan haberdar olur. Arama kaydedilirken, iPhone yazılı kayıt da sağlayabilir.

Yakında kullanıma sunulacak Apple Intelligence özellikleri, aramada yer alan önemli noktaların bir özetini oluşturabilir, böylece bir bakışta neyin önemli olduğunu görebilirsiniz.

Telefon görüşmesi deşifresi İngilizce (ABD, İngiltere, Avustralya, Kanada, Hindistan, İrlanda, Yeni Zelanda, Singapur), İspanyolca (ABD, Meksika, İspanya), Fransızca (Fransa), Almanca (Almanya), Japonca (Japonya), Mandarin Çincesi (Çin anakarası, Tayvan), Kantonca (Çin anakarası, Hong Kong) ve Portekizce (Brezilya) dillerinde yapılabilecek. Türkçe şimdilik desteklenmiyor.

Telefon uygulamasının diğer yeni özellikleri arasında arama geçmişi için bir arama arayüzü, rakamları yazmaya başladığınızda bir numara için otomatik doldurma ve SIM kartları sorunsuz bir şekilde değiştirme seçeneği yer alıyor.

Apple aynı ses ve deşifre özelliklerini Notlar uygulamasına da getirmeyi planlıyor, böylece iPhone 12 ve sonraki modellerde ses kaydedebilirken konuşmaların anlık olarak yazıya dökülmesi mümkün olacak.