08 Temmuz 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.06.2024 20:17 | Son Güncelleme: 12.06.2024 20:29

iOS 18 yüklü iPhone'ların batarya ömrünü uzatan özellik

Teknoloji devi Apple, Pazartesi günü WWDC zirvesinde duyurduğu iOS 18 ile birlikte gelen özelliklerden biri batarya ömrünü uzatacak. Kullanıcılar pil ayarlarına girerek şarj dolum limitini yüzde 95, 90, 85 veya 80 olarak belirleyebilecekler. Peki bu bataryaya nasıl bir fayda sağlayacak?
iOS 18 yüklü iPhone'ların batarya ömrünü uzatan özellik

iOS 18 iPhone 15 modellerinde kullanıcıların son kullanım alışkanlıklarına göre aygıtları için belirli bir şarj sınırı belirlemelerini önerecek ve pilin tam şarj olma süresini azaltarak iPhone pillerinin ömrünü potansiyel olarak iyileştirmeyi sağlayacak.

Dört iPhone 15 modelinde de cihazların açıkken %80'in üzerinde şarj olmasını engelleyen bir ayar halihazırda bulunuyor. iOS 18 ise yeni %85, %90 ve %95 şarj sınırı seçenekleri ekleyerek bu özelliği genişletiyor. Yeni limit seçenekleriyle iOS 18 artık kullanıcılara bir bildirim aracılığıyla belirli bir şarj limiti önererek pil ömrünü artırmak için proaktif bir yaklaşım benimsiyor.

Ayarlar uygulamasında Pil → Şarj Ediyor ayarı altında gelen yeni özellik görünüyor. Şarj sınırı özelliği ilk olarak iOS 18 beta sürümünde iPhone 15 serisine özel kalırken, bu seçenek iPhone 14 Pro veya daha eski modellerde bulunmuyor.

Macrumors'un haberine göre iOS 18'in bazı cihazların maksimum pil kapasitesi yüzdesini yeniden kalibre ediyor olabileceği de konuşuluyor. Ayarlar ➝ Pil ➝ Pil Sağlığı bölümünde yer alan "Maksimum Kapasite", cihazın yeni olduğu zamana göre pil kapasitesinin bir ölçüsü. Düşük kapasite, batarya ömrünün azaldığını gösteriyor.

Bataryanın tam şarj olmasını önleyen bu özellik uzun vadede iPhone'ların batarya ömrünü artırıyor. 

İlk iOS 18 beta sürümü Apple Geliştirici Programı üyeleri için kullanıma sunuldu ve bunu Temmuz ayında herkese açık beta sürümü takip edecek. Beta testleri tamamlandıktan sonra, güncellemenin Eylül ayında iPhone XS veya daha yeni bir modele sahip tüm kullanıcılar için yaygın olarak yayınlanması bekleniyor.