16 Eylül 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 29.07.2024 21:45 | Son Güncelleme: 29.07.2024 22:05

iOS 18.1 Beta yayında: Apple Intelligence ile yapay zeka özellikleri iPhone'lara geldi

Teknoloji devi Apple'ın merakla beklenen yapay zeka özellikleri iOS 18.1 Beta güncellemesi ile birlikte geliştiricilere sunuldu. Apple Intelligence çatısı altında olan yapay zeka özelliklerinin sınırlı kullanımına imkan veren güncelleme sadece geliştirici hesabı olanlar için yayında
iOS 18.1 Beta yayında: Apple Intelligence ile yapay zeka özellikleri iPhone'lara geldi

Apple Pazartesi günü, Siri'yi geliştirecek, otomatik olarak e-posta ve resim oluşturacak ve bildirimleri sıralayacak yapay zeka özelliklerini bir araya getiren Apple Intelligence'ın ilk sürümünü iOS 18.1 Beta güncellemesi ile birlikte yayınladı.

Apple'ın yapay zeka özellikleri şu anda yalnızca kayıtlı Apple geliştiricileri tarafından kullanılabiliyor. Apple'ın geliştirici programının yıllık ücreti ise 99 dolar olacak. Buna ek olarak, güncellemeyi iPhone'lara indirmek de yeterli olmuyor.

Bekleme listesi

Kullanıcıların güncellemeyi indirmesinin ardından Apple'ın ayarlar uygulaması içindeki bir bekleme listesine kaydolmaları gerekecek. Bekleme listesinde sırası gelen kullanıcılar yapay zeka özelliklerini deneyimleyebilecek. Diğer bir deyişle bu özellikler güncellemeyi indiren herkese aynı anda açılmayacak.

Bu yılın sonlarına doğru genel erişime açılması beklenen iOS 18.1 sürümü bir başka gerçeği de ortaya koyuyor. Apple'ın Eylül ayında yayınlamayı planladığı iOS 18'de Apple Intelligence yani Apple'ın yapay zeka özellikleri olmayacak ve yıl sonuna doğru yayınlanması beklenen iOS 18.1 güncellemesi ile birlikte ilk olarak karşımıza çıkacak. Apple'ın bir bakıma yapay zeka özelliklerini sunma noktasında tarihi ileri bir noktaya aldığı söylenebilir.

Apple Intelligence çatısı altındaki özellikleri kullanmak için iPhone 15 Pro veya ‌iPhone 15 Pro‌ Max gerekiyor. iPadOS 18.1 ve macOS 15.1 sürümlerini yüklemeyi düşünenler için de Apple silicon işlemcili model gerekliliği var.

Apple Intelligence, Apple için çok şey ifade ediyor. Yatırımcılar, yapay zekanın Apple'ın işletim sistemiyle sıkı entegrasyonunun, özellikle sistem yalnızca iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max ve daha yeni modellerde çalışacağı için, önümüzdeki yıllarda büyük bir yükseltme dalgasını teşvik edebileceğini umuyor. Yani yapay zekanın iPhone satışlarını artırması ve Apple hisselerinin yükselişi yönünde güçlü bir beklenti var.

iOS 18.1 Beta güncellemesinde neler var?

Önizleme, şirketin Haziran ayındaki yıllık geliştiriciler konferansında (WWDC) tanıttığı Apple Intelligence'daki tüm yapay zeka özelliklerini içermiyor ve bu noktada Apple özellikleri şimdilik sınırlı tutmayı tercih etmiş durumda.

iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerine sahip olanlar bugün itibarıyla Yazma Araçları, Siri'nin yeni tasarımı, bildirimleri özetleme ve yazıya dökme, yeni Mail kategorileri ve akıllı yanıtlar, Mesajlar'da akıllı yanıtlar ve daha fazlası dahil olmak üzere çeşitli Apple Intelligence özelliklerini deneyebilecek.

Image Playground, Genmoji, öncelikli bildirimler, ‌Siri‌ kişisel bağlamı ve ChatGPT entegrasyonu gibi diğer özellikler iOS 18.1 beta 1 sürümde mevcut değil.