29 Ekim 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 28.10.2024 18:39 | Son Güncelleme: 28.10.2024 18:41

iOS 18.1 güncellemesi yayında: İşte iPhone'lara gelen yeni özellikler

Apple, iOS 18'in ilk büyük güncellemesi olan ve Apple Intelligence özelliklerinin ilk bölümünü de içeren iOS 18.1'i yayınladı. Peki güncellemeyi indirenlerin iPhone'larında ne değişecek?
iOS 18.1 güncellemesi yayında: İşte iPhone'lara gelen yeni özellikler

iOS 18'in ilk sürümü 16 Eylül'de yayınlanmıştı ancak Apple'ın en önemli özelliği olan Apple Intelligence bu sürümde yer almıyordu. Yeni yayınlanan iOS 18.1 güncellemesiyle, bazı işlevler nihayet kullanıma hazır hale geliyor.

Apple, iOS 18'in ilk beta sürümünden kısa bir süre sonra Apple Intelligence'ın araçlarını beta testine tabi tutmaya başladı. Bugün yayınlanan halka açık sürümle birlikte, Apple Intelligence ilk kez beta sürümünden çıktı ve artık herkes tarafından kullanılabilir hale geldi.

Betalarda ortaya çıkan ilk özellikler arasında metni düzeltebilen, özetleyebilen ve hatta farklı bir tarzda yeniden yazabilen yazma araçları yer alıyordu. Apple aynı zamanda yeni bir Siri animasyonunun yanı sıra kullanıcıların Siri'den yardım isteyebilmeleri için Siri'ye Yaz özelliğini de tanıttı.

Üçüncü beta, kullanıcının fotoğraflarında büyük bir manuel çaba gerektirmeden değişiklik yapmak için üretken yapay zeka kullanan Clean Up yani fotoğraftan yapay zeka ile temizleme yapabilme özelliğini ekledi.

Diğer Apple Intelligence özellikleri halen geliştirme aşamasında. Bu liste, komutlardan Image Playground grafik oluşturma ve Siri ile ChatGPT desteğini içeriyor.

Apple Intelligence dışında iPhone 16 için kullanıcıların ön kameraya geçmesini sağlayan yeni bir Kamera Denetimi seçeneği de bu güncelleme ile geldi. Ayrıca iPhone Mirroring kullanıcıları dosyaları Mac'lerinden iPhone'larına sürükleyip bırakabiliyor ya da tam tersini yapabiliyor.

iOS 18 uyumlu iPhone'lara yüklenebilecek

iOS 18.1 sürümü, iOS 18'i destekleyen iPhone modellerinde çalışacak. Bu, iPhone XS ve iPhone XR'den mevcut iPhone 16 sürümlerine kadar olan iPhone'ların yanı sıra ikinci nesil iPhone SE veya sonraki modelleri de içeriyor.

Apple Intelligence'ın çalışması için iPhone 16 veya iPhone 16 Pro ya da iPhone 15 Pro serileri gerekiyor. Diğer modeller Apple Intelligence dışındaki tüm diğer özelliklerden yararlanaca.

iOS 18.1'i bir iPhone'a yüklemek için Ayarlar uygulamasını açın, Genel'i ve ardından Yazılım Güncelleme'yi seçin. Beta güncellemeleri kapalıyken, daha önce yüklenmemişse son sürüm görünecek.

iOS 18.1 önceden yüklenmiş olacağından, 16 nesil iPhone sahiplerinin güncelleme yapmasına gerek kalmayacak.