30 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.09.2022 10:12 | Son Güncelleme: 21.09.2022 14:42

iPhone 14 serisinde kriz: Titreyen kamera hatası

Apple'ın yeni serisinde titreyen kamera hatası çıktı. Söz konusu hata kabaca, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max kullanıcılarının Instagram ve Snapchat gibi uygulamalarda kameranın titreşimi ve gürültüsüyle karşılaşmasına neden oluyor. Şirket sorunun yeni bir güncelleme ile giderileceğini açıkladı
iPhone 14 serisinde kriz: Titreyen kamera hatası

Apple, yeni telefon modeli iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modellerinin piyasaya sürülmesinin ardından kullanıcılar; Snapchat, TikTok ve Instagram gibi uygulamaların kameralarında titreme sorunu olduğunu fark etti. Hata, kameranın kontrolsüz bir şekilde titremesine neden oluyor ve bu da gözle görülür şekilde bozuk videoların ortaya çıkmasını tetikliyor.

Genel bir problem yaşanıyor

Şimdiye kadar görülen şikayetlerin sayısı, sorunun genel bir problem olduğunu net şekilde gösterdi. Bir YouTube kullanıcısı paylaştığı videoda TikTok kullanırken telefonunun titrediğini anlattı. Diğer bazı kullanıcılar Reddit'te de sorun yaşadığını belirtirken, bir kullanıcı Snapchat ve Instagram'ı açtığında kamerasının kontrolsüzce titrediğini paylaştı.

Donanım değil yazılım problemi

Amerikan yayın kuruluşu CNN'e açıklama yapan Apple, sorunu gidermeye çalıştıklarını bildirdi. Şirket sözcüsü, "Sorunların farkındayız ve onarımı önümüzdeki hafta piyasaya süreceğiz" diye konuştu. Apple'ın krizi yeni bir güncelleme ile çözeceğini açıklaması, bunun gerçekten bir yazılım sorunu olduğunu ve ‌iPhone 14 serisinde donanım problemi olmadığını gösterdi.

Yeni seride ilk kriz değil

Yine de titreyen kamera hatası şirketin başını ağrıtan ilk sorun değil. Apple, geçen hafta son mobil yazılımı iOS 16'yı piyasaya sürdükten hemen sonra yeni iPhone 14 ve iPhone 14 Pro cihazların başlatılmasıyla ilgili sorunları gidermeye çalıştı ve iPhone Pro Max'in zum yapma özelliğiyle ilgili bir onarım piyasaya sürdü.