07 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.02.2024 20:45 | Son Güncelleme: 17.02.2024 20:55

iPhone 16 iPhone 15'ten ne kadar farklı olacak?

Apple'ın Eylül ayında tanıtmayı planladığı yeni nesil iPhone modelleriyle ilgili internete sızan pek çok bilgi bulunuyor. Özellikle de iPhone 16'nın iPhone 15'e göre hangi özelliklerde ayrışacağı konusu fazlasıyla merak ediliyor
iPhone 16 iPhone 15'ten ne kadar farklı olacak?

Apple, Eylül ayında iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max dahil dört yeni telefonuyla kullanıcılarının karşısına çıkacak. Peki iPhone 16, iPhone 15'e kıyasla önemli yeniliklerle gelecek mi? Apple'a yakın kaynaklardan biri olan Macrumors'a göre işte iPhone 16 serisinde beklenen yenilikler:

Tasarım

iPhone 16 ve iPhone 16 Plus'ın büyük ölçüde seleflerinin tasarımını devam ettirmesi bekleniyor, yani aynı boyutlara sahip olacaklar. Yeni modellerdeki en dikkat çekici değişikliğin uzamsal video çekimini kolaylaştırmak için dikey bir arka kamera düzenlemesi olacağı söyleniyor, ancak geçen yılın Pro modellerinde tanıtılan Eylem düğmesi lehine 'sessize al' düğmesinin kaldırılması ve yeni bir "Yakala" düğmesinin tanıtılması da önemli değişiklikler olacak.

Çip, Bellek ve Bağlantı

iPhone 16 modellerinin, özel üretken yapay zeka yeteneklerini desteklemek için daha güçlü bir Neural Engine'e sahip yepyeni bir A18 çip sayesinde işlem gücünde ılımlı bir iyileşmeden yararlanacağı söyleniyor. Ayrıca yeni telefonlarda yüzde 33 daha fazla bellek ve Wi-Fi 6E desteği de bekleniyor.

Batarya ve Hızlı Şarj

iPhone 16 modelleri, pil teknolojisi ve şarj konusunda bazı önemli iyileştirmeler alabilir, daha büyük pillere ve daha hızlı şarj özelliklerine sahip olabilir. iPhone 16 Plus'ın iPhone 15 Plus'a kıyasla daha küçük bir pile sahip olacağı söyleniyor, ancak bunun gerçek pil ömrünü nasıl etkileyeceği belli değil.

Diğer Özellikler ve Değişiklikler

iPhone 16 modellerinin, Apple Vision Pro için uzamsal video yakalama gibi çeşitli kamera geliştirmeleri alması muhtemel. Apple'ın birçok cihazının bu yılın ilerleyen dönemlerinde yazılım güncellemeleri yoluyla bir dizi yeni yapay zeka tabanlı özellik alacağı söylenirken, iPhone 16 modellerinin A18 çipindeki daha güçlü bir Neural Engine ve yükseltilmiş bir mikrofon tarafından kolaylaştırılan özel yeteneklerle bunları daha da ileri götürmesi bekleniyor.

Çıkış Tarihi

iPhone 16 ve iPhone 16 Plus'ın sonbaharda piyasaya sürülmesi bekleniyor. Apple genellikle her Eylül ayında yeni iPhone modellerini tanıtmak için bir etkinlik düzenliyor ve bir hafta sonra da lansmanı gerçekleştiriyor.