08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.07.2024 23:36 | Son Güncelleme: 23.07.2024 23:46

iPhone Foldable: Apple'dan ekranı katlanabilen iPhone geliyor

Samsung, Huawei, Xiaomi, Honor ve Vivo dahil pek çok teknoloji devi ekranı katlanabilen telefonlarını piyasaya sürdü ve yeni modelleri de geliştirmeyi sürdürüyor. Henüz bu alanda bir ürünü bulunmayan Apple'ın ise 2026 yılında ilk katlanabilir telefonunu kullanıcılarıyla buluşturması bekleniyor
iPhone Foldable: Apple'dan ekranı katlanabilen iPhone geliyor

Apple'ın 2026 yılında ekranı katlanabilen ilk iPhone modelini duyurması bekleniyor. Reuters'ın bildirdiği haber eğer gerçekleşirse uzun yıllardır iPhone'larda beklenen büyük yükseltme bu yeni tasarımla birlikte gelmiş olacak.

Teknoloji devinin katlanabilir bir iPhone çıkarma planı, sektörde bir ilk olmayacak. Büyük bir donanım tasarımı yenilemesiyle yeni müşterileri çekmek amacıyla 2019'da katlanabilir segmente öncülük eden Samsung pazarda oldukça güçlü ve Samsung dışında Huawei, Xiaomi, Vivo ve Honor gibi aynı formda telefon üreten rakipler de hafife alınacak gibi değil. 

Konuyla ilgili bilgi sahibi iki kişiye dayandırılan haberde, Apple'ın katlanabilir iPhone'unun fikir aşamasından ileri bir nokraya geçtiğine dikkat çekildi. Şirketin cihazın bileşenlerini üretmek üzere Asya'daki tedarikçilerle temasa geçtiğini bildiren Reuters, iPhone üreticisinin ürün için V68 olarak dahili bir kod adı oluşturduğunu da sözlerine ekledi.

Yapay zeka özellikleriyle güçlendirilen katlanabilir akıllı telefonların, Çin'de Honor ve Huawei, dünya genelinde ise Samsung'un sert rekabetiyle karşı karşıya olan iPhone üreticisine yönelik talebi tetiklemesi bekleniyor.

Samsung Galaxy Z Fold 6

 

Samsung, Temmuz ayının başlarında en yeni katlanabilir akıllı telefonlarını (Galaxy Z Flip 6 ve Galaxy Z Fold 6) tanıtarak en pahalı amiral gemisi modelini yeni yapay zeka işlevleriyle daha hafif ve ince hale getirdi.

Ekranı katlanabilen telefonların pazar payı ne durumda?

Counterpoint Research'ün Mayıs ayında yayınladığı bir rapora göre, küresel katlanabilir akıllı telefon pazarı ilk çeyrekte bir önceki yıla göre yüzde 49 büyüyerek altı çeyrek içindeki en yüksek artış oranına ulaştı ve Huawei ilk kez Samsung'u geride bırakarak zirveye yerleşti.

Honor Magic V2

 

Apple ayrıca, en az bir iPhone modelinin kamerasına, kullanıcılarının diyafram açıklığının boyutunu mekanik bir sistemle kontrol etmesine ve kullanıcıların alan derinliği efekti yaratmasına olanak tanıyan bir yükseltme getirmeyi planlıyor.

Raporda ayrıca Apple'ın katlanabilir iPhone'u piyasaya süreceğine dair bir garanti olmadığı da belirtildi.