19 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 03.07.2023 11:54 | Son Güncelleme: 03.07.2023 12:28

iPhone'dan sonra en önemli ürün olarak tanıtıldı: Apple, Vision Pro gözlüğünün üretiminde kesintiye gitti

Financial Times'ın haberine göre Apple, yedi yıllık geliştirme sürecinin ardından geçen ay tanıtılan ve iPhone'dan bu yana en önemli ürün lansmanı olarak lanse edilen karma gerçeklik Vision Pro gözlüğü üretiminde ciddi kesintiler yapmak zorunda kaldı
iPhone'dan sonra en önemli ürün olarak tanıtıldı: Apple, Vision Pro gözlüğünün üretiminde kesintiye gitti

Apple, iPhone'dan bu yana en önemli ürün lansmanı olarak tanıttığı karma gerçeklik Vision Pro gözlük üretim planlarında büyük kesintiler yapmak zorunda kaldı. Financial Times gazetesi Apple'a ve cihazın ilk montajını yapan Çinli Luxshare Precision Industry Co. firmasına yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde, Apple'ın 2024 yılında 3 bin 499 dolarlık kulaklıktan 400 bin adetten daha az üretmeye hazırlandığını yazdı. Gazetenin haberine göre, Çin merkezli iki parça tedarikçisi, Apple'ın ilk yıl için yalnızca 130 bin ila 150 bin ünite için yeterli parça istediğini ve daha ucuz bir versiyon için planların değiştirildiğini söyledi.

Luxshare hisseleri daha önceki kazançlarını azalttı ancak pazartesi öğleden sonra Shenzhen'de yaklaşık yüzde 3,5 artış gösterdi. Apple, yatırımcıların büyük teknoloji firmalarına akın etmeye devam etmesiyle piyasa değerinin 3 trilyon doları aşmasının ardından Wall Street tarihine geçti.

Geçen ay tanıtılan Vision Pro, satış ivmesini sürdürmek ve yıllardır ana akım haline gelmekte zorlanan karma gerçeklik endüstrisini ilerletmek için yapılan en son hamle oldu. Yüksek teknolojili kayak gözlüklerini andıran cihazın kendi işletim sistemi visionOS ve özel bir App Store'u olacak. Cihazın gelecek yılın başlarında ABD'de, daha sonra da diğer bölgelerde satışa sunulması planlanıyor.

 Ancak FT'ye göre yeni tahminler, ilk 12 ayda 1 milyon adet olarak gözüküyor. Bu önceki iç satış hedefine kıyasla keskin bir düşüş olduğunu gösteriyor. Gazete, doğrudan bilgi sahibi iki kişiye dayandırdığı haberinde Apple'ın Koreli ekran üreticileriyle birlikte gözlüğün daha uygun fiyatlı bir versiyonu üzerinde çalıştığını da belirtti.