04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.07.2023 10:14 | Son Güncelleme: 23.07.2023 15:13

Kuşlara elveda: Elon Musk, Twitter'ın logosunu değiştirecek

Elon Musk, Twitter'ı satın aldıktan sonra şirketin ismini X olarak değiştirmesinin ardından bu sefer de popüler platformun logosu için harekete geçti. Musk, "Yakında Twitter markasına ve yavaş yavaş tüm kuşlara veda edeceğiz" ifadelerini kullandı
Kuşlara elveda: Elon Musk, Twitter'ın logosunu değiştirecek

Twitter'ın milyarder sahibi Elon Musk'ın son paylaşımlarıyla platformun logosunu değiştireceğini duyurdu. Yaptığı paylaşımlarda platformdaki olumsuz geri bildirimleri sevdiğini ve bunu burnu havada bir sansür bürosuna tercih edeceğini söyleyen Musk, "Yakında Twitter markasına ve yavaş yavaş tüm kuşlara veda edeceğiz" dedi.

Yarın dünya çapında değişebilir

Musk, bu gece yeterince iyi bir X logosu paylaşılması durumunda, yarın onu dünya çapında yayına alacaklarını söyledi.

Ayrıca bir X logosu videosu paylaşan Musk, sonrasında katıldığı bir Twitter Spaces sohbetinde Twitter logosunun değişip değişmeyeceği sorusuna "Evet" yanıtını verdi. Musk, aynı zamanda "Uzun zaman önce yapılmalıydı" diye de ekledi.

Twitter Inc.'den X Corp.'a

Musk'ın Ekim ayında Twitter'ı satın almasından bu yana geçen çalkantılı görev süresinde milyarderin Çin'in WeChat'i gibi bir süper uygulama yaratma vizyonunu yansıtacak şekilde işletme adını X Corp. olarak değiştirdi.

Geçtiğimiz aylarda Twitter'ın ikonik Mavi Kuş'u, Nisan ayında geçici olarak Dogecoin'in Shiba Inu köpeği ile değiştirilmiş ve Dogecoin büyük artış yaşamıştı.

Musk bu ayın başlarında kullanıcıların günde kaç tweet okuyabileceğini sınırlayacağını açıkladığında şirket, kullanıcılar ve pazarlama uzmanları tarafından birçok eleştiriye maruz kaldı. Günlük limitler, Meta'nın bu ay yayınladığı rakip platform Threads'in büyümesine yardımcı olmuş, uygulama piyasaya sürüldükten sonraki beş gün içinde 100 milyon kayıt sayısını aşmıştı.