28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.08.2023 14:53 | Son Güncelleme: 23.08.2023 15:36

Meta'dan hepsi bir arada yapay zeka çeviri modeli: 100'e yakın dili anlayabiliyor

Meta, 100'e yakın dili anlayabilen, metne ayrıca çeviri ve transkripsiyon yapabilen hepsi bir arada sistemli yapay zeka modeli SeamlessM4T'yi tanıttı. Aynı dili konuşmayanların daha etkili iletişim kurmalarına yardımcı olan bu yapay zeka modeli hataları azaltarak çevirinin kalitesini artırıyor
Meta'dan hepsi bir arada yapay zeka çeviri modeli: 100'e yakın dili anlayabiliyor

Meta'dan yapılan açıklamaya göre SeamlessM4T, farklı dilleri konuşan insanların birbirleriyle daha etkili iletişim kurmalarına yardımcı olacak. SeamlessM4T, yaklaşık 100 dilde metinden konuşmaya, konuşmadan metne, konuşmadan konuşmaya ve metinden metne olmak üzere farklı türlerde çeviri yapabiliyor.

Hatalar ve gecikmeler azaldı kalite arttı

Meta, SeamlessM4T'nin hepsi bir arada sisteminin, hataları ve gecikmeleri azalttığını, ayrıca çevirinin kalitesini artırdığını belirtti. Meta'nın önceki yapay zeka modellerinde olduğu gibi SeamlessM4T üzerinde de araştırmacıların ve geliştiricilerin çalışma yapabileceği kaydedildi. Meta, geçen sene 200 dili destekleyen metinden metne çeviri yapabilen yapay zeka modeli No Language Left Behind'ı (NLLB) piyasaya sürmüştü.

Kaynak: AA